SJEVERNI KIPAR/ AVIO RASPRODANO!

0
Cijena
1,255 BAM
Cijena
1,255 BAM
Ime i prezime*
Email Adresa*
Broj telefona*
Poruka*
* Prihvatam uslove putovanja.
Potrebno je popuniti sva polja.
Save To Wish List

Adding item to wishlist requires an account

16092

Zašto izabrati nas ?

 • Najbolje cijene
 • Vama na raspolaganju 24/7
 • Najbolji izbor izleta i aktivnosti

Imate pitanje ?

Ne ustručavajte se nazvati nas. Nas stručni tim će rado razgovarati s vama.

+387 33 431 530

info@dreamholidays.ba

7 dana
Dostupno : 27.02.2024
Sarajevo
Sjeverni Kipar
Program putovanja
Ponuda
Termini i satnice letova
Informacije
Sjeverni Kipar

1. DAN / 27.02. / SARAJEVO – ISTANBUL – SJEVERNI KIPAR ( aerodrom Erdžan)
Sastanak putnika na aerodromu Sarajevo dva sata prije polijetanja. Nakon carinskih i graničnih formalnosti, let za Istanbul, sa Turkish Airlines-om na letu TK 1024 u 08:20 h. Slijetanje u Istanbul u 12:15 h nakon čega slijedi nastavak leta za Erdžan predviđen u 14:00 h (TK 968) (sva vremena su lokalna). Po slijetanju na Aerodrom Erdžan u 14:40 h transfer od aerodroma do hotela. Na putu prema hotelu slijedi panoramski razgled grada. Dolazak u hotel. Smještaj. Slobodno vrijeme. Noćenje.

2. DAN / 28.02. / KIRENIJA
Doručak, nakon čega slijedi odlazak na cjelodnevni fakultativni obilazak Kirenije sa uključenim ručkom. Izlet započinjemo obilaskom ostataka veličanstvenog srednjovjekovnog planinskog dvorca Sv. Hilarion kojeg svaki posjetitelj Sjevernog Kipra jednostavno mora vidjeti. Njegova lokacija na planini pruža nevjerovatni panoramski pogled na samu obalu Kirenije. Sv. Hilarion dvorac je poznat po tome što je inspirisao Volt Diznija u dizajniranju dvorca iz crtanog filma Snjeguljica i sedam patuljaka. Putovanje nastavljamo posjetom samostanu Bellapais koji se ubraja među najljepša remek djela gotske umjetnosti na Bliskom Istoku. Koliko je poznato, prvi redovnici koji su se ovdje nastanili, bili su Augustinci. Ovi redovnici su 1187. godine morali pobjeći iz Jeruzalema, kojeg je osvojio turski vladar Saladin. Nakon toga slijedi obilazak luke grada, gdje ćemo razgledati impozantnu tvrđavu koja dominira na ulazu u samu luku. S ove fascinantne građevine pruža se prekrasan pogled na cijeli grad. U tvrđavi se također nalazi muzej starih brodova u kojem su izložene neke od najstarijih olupina brodova, zajedno s teretima koje su prevozili. Slobodno vrijeme za obilazak živopisnih sokaka Kirenije. Povratak u hotel. Noćenje.

3. DAN / 29.02. / KIRENIJA – FAMUGUSTA – KIRENIJA
Doručak. Današnji dan iskoristite za cjelodnevni fakultativni izlet u Famagustu sa uključenim ručkom.
Posjeta Famagusti biće fascinantna ljubiteljima historije, posebno zbog obilaska drevnog grada Salamisa. Grad koje je opisan u Homerovim epovima, nekada je bio najveći i najbogatiji grad antičke historije. Pozorište, gimnazija i druge konstrukcije iz rimskog perioda su veoma dobro očuvane i pružiti će vam uvid u arhitekturu ove veličanstvene ere. Poslije toga slijedi posjeta monastiru Sv Barnabas. Tamo ćete vidjeti prekrasni muzej Ikona, zatim bogato opremljen Arheološki muzej i kapelu koja je izgrađena nad grobnicom Apostola Barnabasa. U nastavku slijedi obilazak starog dijela grada Famagusta: mletačkih utvrđenja, Lala Mustafa pašine džamije originalno poznate kao katedrala Svetog Nikole, što je ujedno i najveća srednjovekovna zgrada u Famagusti. Izgrađena između 1298. i 1400. godine. Katedrala je pretvorena u džamiju nakon što je Otomansko carstvo osvojilo Famagustu 1571. godine, a od 1954. nosi naziv po Lala Mustafa Paša, Velikom Veziru Otomanskog carstva od Sokolovića u Bosni, koji je služio Murata III i vodio otomanske snage protiv Venecijanaca na Kipru. Slobodno vrijeme iskoristite za obilazak uskih ulica popločanih kaldrmom, duž kojih su radnje u kojima se prodaju tekstil, zlato, koža i različiti grnčarski proizvodi. Povratak u hotel. Noćenje.

4. DAN / 01.03. / KIRENIJA – KARPAZ – KIRENIJA
Doručak. Za ovaj dan predlažemo cjelodnevnu fakultativnu posjetu Karpaz sa uključenim ručkom.
Izlet na poluostrvo Karpaz je avantura koja oduzima dah. Poluostrvo posjeduje spektakularan krajolik, mala ribarska sela, zadivljujuće pješčane plaže, a intrigantne divlje životinje natjerat će vas da se zaljubite u ovo mjesto. Štaviše, stanovnici mnogih malih sela su među najljubaznijim Kipranima. Imaćete priliku da pored posjete tvornici maslinovog ulja, ispijate kafu u šarmantnoj luci Bogaz. Odmor ćete se na Golden Beach-u, nesumnjivo najljepšoj plaži otoka. Povratak u hotel. Noćenje.

5. DAN / 02.03. / KIRENIJA – NIKOZIJA – KIRENIJA
Doručak. Za ovaj dan predlažemo cjelodnevnu fakultativnu posjetu Nikoziji, glavnom gradu Kipra, sa uključenim ručkom. Ime ovog grada u prijevodu sa grčkog bi otprilike značilo “bijeli grad”. Kroz sami grad prolazi “zelena linija”, jer je on od 1974. godine podijeljen na grčki i turski dio. Nešto veći dio pripada južnom, odnosno grčkom Kipru. Prošetat ćemo uličicama starog grada Nikozije koji je posljednji podijeljeni glavni grad na svijetu, nakon pada Berlinskog zida. Šetnja do Venecijanskih bedema. Na kraju pješačke zone dolazimo do jedne građevine koja izgleda kao crkva ali ima dva turska minareta, a radi se o džamiji Selimiji. Izgrađena je u 13. stoljeću kao katedrala Sv. Sofije, ali je 1570. godine nakon dolaska Osmanlija pretvorena u džamiju. Nakon toga ćemo posjetiti karavan-saraja: Büyük Han iz 17.st. gdje možete popiti turski čaj i probati neke od delicija tursko-grčke kuhinje. Također ćete imati priliku za kupovinu nakita i proizvoda od zlata, te tokom slobodnog vremena uživati u bogatim čarima ovog živopisnog gradića! U poslijepodnevnim satima povratak u hotel. Noćenje.

6. DAN / 03.03. / KIRENIJA
Doručak. Slobodan dan za vlastite aktivnosti. Noćenje.

7. DAN / 04.03. / KIRENIJA – ERDŽAN
Doručak i odjava iz hotela. Transfer do aerodroma Edžan. Let za Istanbul u 15:30 h na letu TK 969. Predviđeno slijetanje u Istanbul je u u 18:20 h. Nastavak leta za Sarajevo je na letu TK1023 u 20:00 h. Slijetanje u Sarajevo 19:55 h (sva vremena su lokalna). Kraj programa.

CIJENA ARANŽMANA UKLJUČUJE:

 • Povratnu avio kartu sa uključenim aerodromskim taksama na relaciji Sarajevo – Istanbul – Ercan – Istanbul – Sarajevo;
 • Povratni transfer od aerodroma do hotela na destinaciji;
 • Smještaj na bazi 6 noćenja sa doručkom u hotelu Oscar 4* u ½ standard sobi;
 • Usluge predstavnika agencije na destinaciji;
 • Putno-zdravstveno osiguranje za lica do 60 godina starosti;
 • Troškove organizacije aranžmana.

CIJENA ARANŽMANA  NE UKLJUČUJE:

 • Putno-zdravstveno osiguranje za lica preko 60 godina starosti;
 • Neobavezno osiguranje od otkaza putovanja od strane putnika, te osiguranje prtljage, COVID osiguranje i sl;
 • Fakultativne izlete;
 • Doplata za večeru 100 KM po osobi za čitavo vrijeme boravka;
 • Doplata za jednokrevetnu sobu;
 • Individualne troškove putnika.

Fakultativni izleti (izleti uz doplatu) rezervacija i uplata na destinaciji:

 • Cjelodnevni obilazak grada Kirenije sa ručkom 40 EUR;
 • Cjelodnevni obilazak grada Famaguste sa ručkom 45 EUR;
 • Cjelodnevni obilazak poluostrva Karpaz sa ručkom 45 EUR;
 • Cjelodnevni obilazak grada Nikozije sa ručkom 35 EUR.

Napomena: Za realizaciju izleta potrebno je minimum 12 osoba. Cijene fakultativnih izleta su informativne. Organizacija fakultativnih izleta, njihova cijena, sadržaji i realizacija je u nadležnosti lokalne partnerske agencije.

 

Mogućnosti plaćanja:

 • Uplata na žiro račun uplatnicom
 • Gotovinski u poslovnici

Termini putovanja: 
27.02.2024. – 04.03.2024. / 7 dana – 6 noćenja 

HOTEL: OSCAR RESORT 4* ILI SLIČAN 

FIRST MINUTE CIJENA DO 31.12.: 1255,00 KM PO OSOBI 

REDOVNA CIJENA: 1355,00 KM 

 

Dokumenti potrebni za putovanje

Državljanima BiH viza nije potrebna, dovoljan je pasoš važeći 6 mjeseci nakon povratka.

Prijave / rezervacije zaprimamo do popune slobodnih mjesta.

U roku od 48h od prijave kupac uplaćuje 50% vrijednosti aranžmana, a preostali dio je dužan platiti 15 dana prije polaska. Prijava za putovanje vrijedi isključivo uz uplatu avansa.

Aranžman je rađen na bazi 25 prijavljenih putnika po letu. U slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika, organizator zadržava pravo otkaza aranžmana, programa putovanja ili datuma putovanja, i o tome je dužan da obavijesti putnike najkasnije 5 dana prije planiranog početka putovanja.

Organizator putovanja zadržava pravo da u slučaju promjene kursa na monetarnom tržištu i slično promijeni cijenu aranžmana. Dream holidays d.o.o. ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.

NAPOMENA:
Molimo cijenjene putnike da provjere da li je valjanost pasoša/putovnice u skladu s pravilima zemlje u koju putujete. Agencija NIJE ODGOVORNA za lične dokumente putnika, ispravnost istih kao i COVID regulacije.
Državljani Bosne i Hercegovine pri ulasku u Tursku moraju imati pasoš čija važnost traje 180 dana, odnosno 6 mjeseci od dana ulaska, a za većinu ostalih država 3 – 6 mjeseci, te su u svakom trenutku moguće izmjene.
Svaki putnik je dužan da se samostalno raspita o COVID restrikcijama, putnim ispravama, viznom režimu, te Agencija ne odgovara za storniranje, kašnjenje letova ili promjene satnica letova i slično.

Promjene plana leta, hotela ili programa putovanja nisu predviđene, ali zadržavamo pravo na iste.. Kategorizacija hotela odgovara službenoj hotelskoj kategorizaciji zemlje u koju se putuje i može biti različita od europskih standarda.

Neispravni putni dokumenti, koji za posljedicu imaju odustajanje od putovanja, ni u kojem slučaju ne obvezuju Dream holidays d.o.o. te se primjenjuju uslovi otkaza putovanja turističke agencije Dream holidays d.o.o.

Kupovina lokalnih proizvoda i usluga tokom izleta je u Vašoj vlastitoj odgovornosti.

Satnice leta i tačne nazive hotela agencija dostavlja putnicima 10 dana pred polazak

Ova ostrvska država ima veoma povoljan geografski položaj, u istočnom Mediteranu, na raskrsnici tri kontinenata, Evrope, Azije i Afrike. Geografski pripada Aziji, a kulturno-politički Evropi, čiji se uticaj osjeća na cijelom ostrvu. Kirenija i Famagusta su biseri Sjevernog Kipra. Kirenija je lučki grad, prepun kako taverni, restorana i mnogobrojnih radnji, tako i historijskih spomenika, među kojima se svakako ističe antička tvrđava sa muzejom, a na samo nekoliko minuta vožnje od Kirenije nalazi se i dvorac Svetog Hilariona izgrađen za vrijeme krstaških ratova. Famagusta je regija s vjerovatno najljepšim plažama na cijelom Kipru, a sam grad predstavlja autentičnu cjelinu sa bogatom historijom.