KAPADOKIJA – Kružna tura!

0
Cijena
1,550 BAM
Cijena
1,550 BAM
Ime i prezime*
Email Adresa*
Broj telefona*
Poruka*
* Prihvatam uslove putovanja.
Potrebno je popuniti sva polja.
Save To Wish List

Adding item to wishlist requires an account

16493

Zašto izabrati nas ?

 • Najbolje cijene
 • Vama na raspolaganju 24/7
 • Najbolji izbor izleta i aktivnosti

Imate pitanje ?

Ne ustručavajte se nazvati nas. Nas stručni tim će rado razgovarati s vama.

+387 33 431 530

info@dreamholidays.ba

8 dana
Dostupno : 21.10.2024
Sarajevo
Turska
Program putovanja
Ponuda
Termini i satnice letova
Informacije
Kapadokija

Dan 1: Let za Antaliju
Let na redovnoj liniji iz Sarajeva za Antaliju preko Istanbula sa Turkish airlines kompanijom. Na izlazu iz aerodroma dočekat će Vas vodič i poželjeti dobrodošlicu. Slijedi transfer do hotela i smještaj u hotelu na području Antalije. Večera

Dan 2: Antalija – Konya – Kapadokija
Doručak u hotelu. Putujemo do Konye, drevnog glavnog grada ranog srednjovjekovnog carstva Seldžuka koji je još uvijek mjesto hodočašća za mnoge religiozne Turke. Na tom mjestu se nalazi muzej Mevlana. Posjetit ćete slavni muzej Mevlana koji je mjesto osnivanja religijskog reda vrtećih derviša. Mevlana, današnji Muzej islamskih umjetnosti, je grobnica s blagom. Putovanje nastavljamo do Kapadokije uz noćenje u Kapadokiji. Večera.

3.dan: Kapadokija – Paşabağı – Zelve
Doručak. Kad zakoračite u Paşabağı, poznatu i kao Dolina redovnika, dočekat će vas očaravajući prizor visokih vilinskih dimnjaka. Ove jedinstvene formacije, oblikovane silama vjetra i vode, izgledaju poput  mističnih stvorenja koja izranjaju iz zemlje. Prošetajte ovom čarobnom zemljom čuda i svjedočite zamršenim detaljima uklesanim u stijene umjetničkom rukom prirode. U blizini, samo nekoliko koraka dalje, nalazi se historijsko selo Zelve. Ovaj muzej na otvorenom pruža nesvakidašnji pogled u prošlost, ukrašene nastambe u špiljama, crkve i samostane koji su uklesani u meku vulkansku stijenu sedre. Istražite labirintske staze, divite se zamršenim dizajnom uklesanim u stijene i zamislite priče ljudi koji su ovo mjesto nekada nazivali domom. Posjetit ćemo i lokalnu trgovinu tepiha gdje ćemo naučiti  sve o izradi tepiha – cjelokupan proces od proizvodnje pamuka i svile do tkanja predivnih završnih proizvoda. Sa svojim živim bojama, zamršenim dizajnom i raznolikim uzorcima, svaki je tepih svjedočanstvo historije i umijeća izrade svojih proizvođača. Posjetitelji ovih trgovina ne samo da stiču  dublje razumijevanje turske kulture, već i doprinose očuvanju ove neprocjenjive tradicije. Povratak u hotel, večera i noćenje.

4.dan: Kapadokija – Vilinski dimnjaci i veličanstvene doline
Doručak. Kapadokija je očaravajuća regija, a jedno od njezinih najpoznatijih i očaravajućih obilježja su vilinski dimnjaci, jedinstvene kamene formacije koje se uzdižu s površine zemlje. Ove čarobne strukture nastale su hiljadama godina vulkanske aktivnosti i erozije, što je rezultiralo njihovim različitim oblicima i veličinama. Kapadokija se može pohvaliti i veličanstvenim dolinama Kojima se otvaraju nestvarni prizori. Derventska dolina, poznata je i kao Dolina mašte, šetnja ovom dolinom je kao da ste zakoračili u svijet snova, gdje oživljava nevjerojatna mašta. Još jedna izuzetna dolina je dolina Üç Güzeller (Tri ljepotice), nazvana po tri upečatljive formacije stijena koje dominiraju krajolikom. Nadalje, Kapadokija je dom doline Güvercinlik ili Doline golubova, koja je dobila ime po hiljadama rupa za glubove uklesanih u stijenama. Golubove koji su ovdje živjeli koristili su i kao vrijedan izvor gnojiva za poljoprivredu. Ove prekrasne vidike posjetit ćemo u prvoj polovini dana, a u drugoj polovini se možete pridružiti fakultativnom izletu koji će vam ponuditi vodiči na licu mjesta u zavisnosti od lokaciji hotela i vremenskim uslovima. Povratak u hotel večera i noćenje.

Dan 5: Sultanhanı – Antalija
Doručak u hotelu. Napuštamo Kapadokiju i krećemo prema Sultanhanı, poznatom karavanu Seldžuka. Potom nastavljamo kroz planine Taurus i vraćamo se u Antaliju, gdje ćemo provesti 3 noći. Noćenje na području Antalije. Večera.

Dan 6: Antalija – Vodopadi Karpuzkladiran
Doručak u hotelu. Danas imate priliku da uživate u Antaliji, jednom od najljepših gradova na turskoj rivijeri. Ovdje ćete otkriti Munaru Yivli, simbol grada. Također ćete vidjeti toranj sa satom na Trgu Kalekapisi u sklopu stare gradske tvrđave. Tokom obilaska grada ćemo posjetiti radionicu nakita i posmatrati umjetnost pravljenja nakita. Također ćete vidjeti modni show visokokvalitetnih turskih proizvoda od kože. Za kraj dana posjetit ćete čuveni vodopad Karpuzkaldiran. Povratak u hotel. Večera i noćenje.

Dan 7: Slobodno vrijeme ili učešće u fakultativnom izletu
Doručak u hotelu. SLOBODNO VRIJEME – ili prilika za učešće u fascinantnnom izletu. Noćenje na području Antalije. Večera.

Dan 8: Povratni let
Doručak u hotelu. Dovest ćemo Vas na aerodrom autobusom po rasporedu polaska kako biste otputovali kući. Let je na redovnoj liniji iz Antalije za Sarajevo preko Istanbula sa Turkish airlines kompanijom.

Cijena uključuje:

 • Povratni let Sarajevo – Istanbul – Antalija, uključene takse (Turkish Airlines 23kg + 8kg)
 • 7 noćenja s polupansionom u hotelima s 4*/5* u dvokrevetnoj sobi / dvokrevetnoj s dodatnim ležajem
 • Prijevoz prema programu u klimatiziranom i udobnom turističkom autobusu
 • Ulaznice i stručno vođenje za lokalitete koji se posjećuju prema programu (Mevlana muzej u Konyi, dolina redovnika Paşabağı, povijesno selo Zelve, Sultanhani)
 • Kvalificirani turistički vodič na bosanskom jeziku + lokalni vodič, vodič čeka putnike u Antaliji
 • Putno zdravstveno osiguranje za osobe do 60 godina

Cijena ne uključuje

 • Osiguranje od otkaza putovanja (usljed opravdanih razloga  smrt, bolest i sl.) 120,00 KM
 • Dodatne fakultativne izlete
 • Napojnice za lokalne vodiče i vozače
 • Napojnice za lokalne davatelje usluge: 30 € (preporučeni iznos) – U Turskoj je davanje napojnica za usluge lokalnih vodiča i vozača uobičajena te očekivana praksa. Preporučeni iznos napojnice za vodiče i vozača za cijeli tjedan je 30 € po putniku te je namijenjen nagrađivanju lokalnih kolega za dobro obavljen posao. Iznos napojnice ovisi o Vašem zadovoljstvu te vlastitom nahođenju. 
 • Nadoplata za jednokrevetnu sobu 220,00 KM obavezna nadoplata ako osoba putuje sama.
 • Osiguranje od otkaza putovanja (usljed opravdanih razloga  smrt, bolest i sl.) 120,00 KM 
 • Nadoplata za pzo za osobe starije od 60 – 70 godina iznosi 10 KM za sve dane boravka
 • Nadoplata za pzo za osobe starije od 70 – 80 godina iznosi  20 KM za sve dane boravka
 • Fakultativni izleti: rezervacija i doplata na destinaciji:
  •  Ortahisar, “dolina ljubavi” i podzemni grad (s ručkom): cca. 55 € po osobi
   Upustite se u poludnevni izlet dolinom meda (Ballidere), koja se popularno naziva i “dolina ljubavi”, dom je nekih od najimpresivnijih i najljepših vilinskih dimnjaka u regiji Kapadokije. Dolina je prožeta stotinama debelih stupova sa stožastim vrhom koji su prepoznatljivi za ovu regiju. Ovi reljefni oblici nastajali su hiljadama  godina pod utjecajem vjetra i kiše. Preostali dijelovi stijena mijenjaju boju tokom dana, ovisno o kutu upada sunčevih zraka. Ova dolina predstavlja mali raj za fotografe i geologe. Nakon “doline ljubavi” slijedi posjet podzemnom gradu. Ovdje imate priliku posjetiti jedan od 50 gradova koji su nastali isključivo ljudskom rukom.
  • Izlet u grad Alanya (s ručkom): cca. 55 € po osobi
   Odlazak na cjelodnevni izlet u Alanyu, drugom po veličini gradu u regiji. Tokom posjete dobit ćete informacije o povijesti regije te ćete posjetiti čuvenu Crvenu kulu i Arsenal. Nakon toga, planiran je posjet špilji DIM poznata po čuvenim špiljskim formacijama (stalaktiti). Nakon ručka uz rijeku Dim, program se nastavlja posjetom marine, iz koje možete vidjeti brodogradilište Seldjuk iz 13. stoljeća. Nakon toga, na putu prema hotelu prolazit ćete kroz prekrasne plantaže banana. 
  •  Vožnja brodom po rijeci Manavgat (s ručkom): cca. 55 € po osobi
   Ovim fakultativnim izletom ukrcat ćete se na brod te uživati ploveći rijekom Manavgat. Izlet započinje s pristaništa uz riječno područje. Nakon krstarenja rijekom, brodom ćemo doći do ušća rijeke gdje ćemo napraviti pauzu za kupanje i ručak. Nakon ručka nastavak izleta te povratak u hotel. Izvedba ovog izleta ovisi o vremenskim prilikama, dok cijena ovisi o lokaciji hotela.
  •  Turska večer u Kapadokiji (plesni show + neograničena konzumacija lokalnih alkoholnih i bezalkoholnih pića) : cca. 55 € po osobi
   Doživite pravu Tursku, po svojim običajima i tradiciji, predstavljenu kroz folklor i ples iz svih regija zemlje. U ovu nezaboravnu večer preporučujemo Vam ponijeti fotoaparate i sl. kako biste zabilježili jedinstvene trenutke. Neke od najboljih trbušnih plesačica Turske u ovom restoranu predstavit će svoj show orijentalnog plesa vrijedan posjeta.
  • Sema (ples derviša): cca. 30 € po osobi
   Izlet na noćnu plesnu izvedbu derviša, koji koriste glazbu i ples kako bi se doveli u mistično stanje. Dok svira svečana glazba, oni se počnu vrtjeti, a njihova se duga suknja nadima, ostavljajući dojam lebdenja u zraku.
  • Jeep Safari 4×4 (Kapadokija): cca. 65 € po osobi
   Safari se smatra jednom od najzanimljivijih aktivnosti za raditi u Kapadokiji. Možete doživjeti avanturu zemljanim, prašnjavim i kamenim popločanim cestama, kanjonskim stazama, slikovitim mjesečevim brežuljcima ili crvenom dolinom. Ako želite iskoristiti što je više moguće od nevjerojatnih pogleda na krajolik, prirodnih ljepota, bajkovitih dimnjaka, okolice kuća uklesanih u stijene i obližnjih sela, onda Vam preporučujemo uputiti se na Kapadokija 4×4 Jeep Safari. Izvedba ovisi o vremenskim prilikama.
  • Vožnja balonom*: cca. 240-280 € po osobi
   Čarobno jedinstveni krajolik Kapadokije nalikuje nečemu što još do sada niste vidjeli. Dok se balon diže pri izlasku sunca, nadrealni lunarni krajolik koji se pruža ispod jednostavno će Vas zapanjiti. Balon tiho i bez napora leti kroz doline i iznad poznatih vilinskih dimnjaka, vinograda i voćnjaka. Zapanjujuće boje stijenskih formacija oduzet će Vam dah. Bez obzira koliko dugo planirate ostati u Kapadokiji, let balonom jedinstveno je iskustvo koje ne smijete propustiti. Cijena ovisi o potražnji, dok izvedba ovisi o vremenskim prilikama i raspoloživim kapacitetima. Više informacija na destinaciji.
   *Napomena: minimalna dob je 5 godina, a cijena je ista kao za odraslu osobu

  **Za realizaciju izleta potrebno je minimum 10 osoba. Cijene fakultativnih izleta su informativne. Organizacija fakultativnih izleta, njihova cijena, sadržaji i izvedba je u nadležnosti partnerske agencije.

Hoteli:

 • Antalija: Sensitive Premium 5* ili sličan.
 • Kapadokija: Hotel Mustafa 4* ili sličan.

Važno:  Raspored obilazaka svih lokacija i objekata navedenih u programu ili od strane agencije predloženih fakultativno podložan je promjenama prema procjeni pratitelja/voditelja putovanja, a ovisi o radnim vremenima pojedinih lokacija ili objekata, trenutnoj raspoloživosti pružatelja usluga na terenu te o vremenskim prilikama.

Mogućnosti plaćanja:

 • Uplata na žiro račun uplatnicom
 • Gotovinski u poslovnici

Termini:

21.10. – 28.10.2024

CIJANA: 1550,00 KM       

Satnice letova:
TK1022 21OCT SJJIST 09:15 – 12:15
TK2416 21OCT ISTAYT 14:15 – 15:45
TK2431 28OCT AYTIST 16:55 – 18:30
TK1023 28OCT ISTSJJ 20:00 – 19:55

 

Dokumenti potrebni za putovanje

Državljanima BiH viza nije potrebna, dovoljan je pasoš važeći 6 mjeseci nakon povratka.

Prijave / rezervacije zaprimamo do popune slobodnih mjesta.

U roku od 48h od prijave kupac uplaćuje 30% vrijednosti aranžmana, a preostali dio je dužan platiti 20 dana prije polaska. Prijava za putovanje vrijedi isključivo uz uplatu avansa.

Aranžman je rađen na bazi 25 prijavljenih putnika po letu. U slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika, organizator zadržava pravo otkaza aranžmana, programa putovanja ili datuma putovanja, i o tome je dužan da obavijesti putnike najkasnije 5 dana prije planiranog početka putovanja.

Organizator putovanja zadržava pravo da u slučaju promjene kursa na monetarnom tržištu i slično promijeni cijenu aranžmana. Dream holidays d.o.o. ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.

NAPOMENA:
Molimo cijenjene putnike da provjere da li je valjanost pasoša/putovnice u skladu s pravilima zemlje u koju putujete. Agencija NIJE ODGOVORNA za lične dokumente putnika, ispravnost istih kao i COVID regulacije.
Državljani Bosne i Hercegovine pri ulasku u Tursku moraju imati pasoš čija važnost traje 180 dana, odnosno 6 mjeseci od dana ulaska, a za većinu ostalih država 3 – 6 mjeseci, te su u svakom trenutku moguće izmjene.
Svaki putnik je dužan da se samostalno raspita o COVID restrikcijama, putnim ispravama, viznom režimu, te Agencija ne odgovara za storniranje, kašnjenje letova ili promjene satnica letova i slično.

Promjene plana leta, hotela ili programa putovanja nisu predviđene, ali zadržavamo pravo na iste.. Kategorizacija hotela odgovara službenoj hotelskoj kategorizaciji zemlje u koju se putuje i može biti različita od europskih standarda.

Neispravni putni dokumenti, koji za posljedicu imaju odustajanje od putovanja, ni u kojem slučaju ne obvezuju Dream holidays d.o.o. te se primjenjuju uslovi otkaza putovanja turističke agencije Dream holidays d.o.o.

Kupovina lokalnih proizvoda i usluga tokom izleta je u Vašoj vlastitoj odgovornosti.

Satnice leta i tačne nazive hotela agencija dostavlja putnicima 10 dana pred polazak

Kapadokija je ime za čudesno područje koje se nalazi u trokutu između gradova Nevsehira, Nigdea i Aksarayja. Jedno je od najpopularnijih turističkih odredišta u Turskoj zbog svojih jedinstvenih geoloških, povijesnih i kulturnih atrakcija. To je zemlja bajki, tajanstvena i očaravajuća. Ovdje možete uživati u nevjerojatnim prirodnim čudima, otkrivati tajnovite podzemne gradove, upoznati bogatu kulturu i povijest ili u zoru poletjeti balonom iznad bajkovitog krajolika. Iskoristite našu izvanrednu ponudu i pođite s nama u nezaboravnu pustolovinu!