ZAGREB ADVENT / BUS

0
Cijena
169 BAM
Cijena
169 BAM
Ime i prezime*
Email Adresa*
Broj telefona*
Poruka*
* Prihvatam uslove putovanja.
Potrebno je popuniti sva polja.
Save To Wish List

Adding item to wishlist requires an account

13146

Zašto izabrati nas ?

  • Najbolje cijene
  • Vama na raspolaganju 24/7
  • Najbolji izbor izleta i aktivnosti

Imate pitanje ?

Ne ustručavajte se nazvati nas. Nas stručni tim će rado razgovarati s vama.

+387 33 431 530

info@dreamholidays.ba

2 dana
Dostupno : 23.12.2023
Sarajevo
Zagreb
Program putovanja
Ponuda
Termini

Program putovanja:

1. dan – 16.12., subota (U DRUGOM TERMINU 23.12.)
Polazak ispred Željezničke stanice u Sarajevu u subotu, u ranim jutarnjim satima – cca 05:00h (petak na subotu). Vožnja kroz BIH i Hrvatsku uz pauze po potrebi grupe. Dolazak u Zagreb u jutarnjim satima. Po dolasku u Zagreb odlazak u jedan shopping centara u Hrvatskoj. Slijedi slobodno vrijeme za vlastite programe i shopping. Uz adventske sadržaje, decembar u Zagrebu bit će ispunjen i brojnim događanjima te je ovo odlična prilika da posjetite neki od muzeja ili jednostavno popijete kafu na zagrebačkoj špici. Ispred shopping centra sastajemo se u dogovoreno vrijeme te našim autobusom krećemo prema hotelu, gdje slijedi smještaj. Slobodno vrijeme za odmor. U večernjim satima u dogovoru sa grupom odlazak na neku od lokacija gdje centar Zagreba u decembru poprima bajkovite konture, začinjene pokojom pahuljom snijega, mirisom pečenih kestena, treptavim lampicama i prazničnim pjesmama. Trg bana Jelačića – na kojem ćete pronaći prigodne poklone, licitare i medenjake, šarene ukrase, božićni nakit i suvenire, koje nude zagrebačke zanatlije… Zrinjevac – gdje će Vas u muzičkom paviljonu dočekati nastupi odličnih bendova koji će muzikom začiniti prekrasne decembarske večeri. Na štandovima oko paviljona pronaći ćete zanimljive unikatne suvenire i šarene ukrase koje izrađuju domaći umjetnici. U šetnji možete i isprobati neki od tradicionalnih, već pomalo zaboravljenih zagrebačkih specijaliteta. Tunel Grič, Ledeni park, na kojem možete uživati u klizalištu te muzičkom i ugostiteljskom programu. Za sve ljubitelje romantičnih šetnji starim dijelovima grada tu je program Dvorišta na Gornjem gradu. Slobodno vrijeme. Povratak u hotel. Noćenje.

2. dan – 17.12., nedjelja (U DRUGOM TERMINU 24.12.)
Doručak. Odjava iz hotela. Mogućnost fakultativnog obilaska grada u pratnji vodiča: Gornji grad (Gradec i Kaptol): Ovo je stariji dio grada s uskim uličicama, historijskim zgradama i brojnim kulturnim znamenitostima. Trg bana Josipa Jelačića: Centralni trg Zagreba i popularno okupljalište. Na njemu se nalazi konjanik bana Jelačića, a s trga se lako možete kretati prema drugim dijelovima grada. Zagrebački katedrala: Impresivna gotička katedrala koja je jedna od najpoznatijih znamenitosti grada. Slobodno vrijeme za šetnju i uživanje u Zagrebu. Nastavak putovanja prema BiH u poslijepodnevnim satima. Vožnja kroz Hrvatsku i BiH uz pauze po potrebi grupe. Dolazak u Sarajevo u kasnim večernjim satima. Kraj programa.

 

Cijena uključuje: 

– Prijevoz modernim turističkim autobusima
– Smještaj u hotelu Europa 3* na bazi 1 noćenja sa doručkom u ½ i 1/3 sobama
– Odlazak u shopping centar
– Organizacija putovanja i pratilac putovanja

U cijenu nije uključeno: 

– Putničko-zdravstveno osiguranje – 4,00 KM (osobe preko 60 god. 8,00 KM)
– Lokalna turistička taksa – 4 KM – plaća se u agenciji;
– Fakultativni izlet obilazak grada 10 eura
– Doplata za 1/1 sobu 60 KM – na upit
– doplata za sjedište po izboru 30,00 KM (sjedišta iza vozača, sjediša iza 2. vrata i sl.) u zavisnosti od raspoloživosti

 Termini putovanja:

CIJENA 169 KM

I TERMIN: 16-17.12.
II TERMIN: 23-24.12.