TOSKANA / AVIO

0
Cijena
1,595 BAM
Cijena
1,595 BAM
Ime i prezime*
Email Adresa*
Broj telefona*
Poruka*
* Prihvatam uslove putovanja.
Potrebno je popuniti sva polja.
Save To Wish List

Adding item to wishlist requires an account

12929

Zašto izabrati nas ?

  • Najbolje cijene
  • Vama na raspolaganju 24/7
  • Najbolji izbor izleta i aktivnosti

Imate pitanje ?

Ne ustručavajte se nazvati nas. Nas stručni tim će rado razgovarati s vama.

+387 33 431 530

info@dreamholidays.ba

5 dana
Dostupno : 28.02.2024
Sarajevo
Toskana
Program putovanja
Ponuda
Termini

Program putovanja:

1. DAN, 28.02. (SRIJEDA), SARAJEVO – BEČ – BOLONJA – MONTECATINI TERME
Sastanak putnika na Sarajevskom aerodromu u 5.00h. Slijedi prijava na let OS 760 za Beč u 06.10h, sa dolaskom u 07.25h. Po slijetanju u Beč, slijedi presjedanje na let OS 547 za Bolonju u 08.40h. Dolazak u Bolonju u 09.55h. Slijedi transfer do shopping centra Barberino. Nagradite se, zaslužili ste. U popodnevnim satima (oko 14.00h) slijedi transfer do mjesta Montecatini Terme (cca 60km). Smještaj u hotel. Slobodno vrijeme. Noćenje.

2. DAN, 29.02. (ČETVRTAK), MONTECATINI – FIRENCA – MONTECATINI
Doručak. Nakon doručka slijedi cjelodnevni izlet vozom u Firencu. Firenca na najbolji način opisuje svu italijansku čaroliju i raskoš. Grad koji je drugo ime za umjetnost, mjesto rođenja renesanse i srce Toskane. Svaka ulica priča priču koja svoje uporište ima u bogatoj historiji, a modernost joj udahnjuje poseban šarm. Po dolasku u Firencu vozom, obići ćemo sami centar grada: katedrala (Duomo) Santa Maria del Fiore – Krstionica – Giottov zvonik – crkva Santa Croce, gdje se nalaze grobnice nekih od najznačajnijih Italijana u historiji, kao što su Mikelanđelo, Galileo, Makijaveli, Dante kao i čuveni kompozitor Đakomo Rosini – najpoznatiji Trg Piazza della Signoria – palača Palazzo Vecchio, centar firentinske političke moći – Neptunova fontana – galerija Uffizi, jedna od najbogatijih svjetskih galerija po vrijednosti umjetničkih djela – Ponte Vecchio tj. Stari most, svjetski poznati most preko rijeke Arno i jedan od simbola Firence… U slobodno vrijeme prošećite do najveće tržnice u gradu Mercato Centrale, ili se popnite i uživajte u pogledu s vidikovca Piazzale Michelangelo, naravno uz čašu chiantija (najpoznatije sorte toskanskih vina). Sjednite na neki od mnogobrojnih trgova, pojedite slavni firentinski juneći odrezak i zasladite se cantuccinima, toskanskim keksima s bademima i hrskavom koricom… U večernjim satima slijedi povratak vozom u Montecatini Terme. Slobodno vrijeme. Noćenje.

3. DAN, 01.03. (PETAK), MONTECATINI – SAN GIMIGNANO – SIENA – MONTECATINI
Doručak. Nakon doručka slijedi izlet autobusom u Sienu. Historijski centar grada Siene uvršten je na UNESCO popis spomenika svjetske baštine i pretvoren u veliku pješačku zonu. Nezaboravna Piazza del Campo gradski je trg izgrađen na mjestu nekadašnjeg rimskog pozorišta. Najpoznatiji je po konjskoj utrci Palio, jednoj od najtežih i najopasnijih konjskih utrka u svijetu za vrijeme koje cijeli grad slavi, a posebno kontrada koja pobijedi. U šetnji ćemo doći i po poznate katedrale, a već sama fasada će vas sigurno oduševiti, a za ulaz u katedralu potrebno je doplatiti 9,5 EUR (moguće su promjene cijene). Vrijedi posjetiti muzej koji se nalazi odmah do katedrale, Museo dell’Opera del Duomo gdje možete otkriti detaljnije o veličanstvenom kompleksu katedrale, vidjeti vrhunska remek-djela, od skulptura, slika i relikvija, a na kraju ćete biti nagrađeni odlaskom na vidikovac Facciatone s kojeg imate predivan pogled od 360 stepeni na cijelu Sienu! Ako ste u dobroj kondiciji dobru kondiciju (do vrha čak 400 stepenica!), veličanstven je pogled s tornja Torre dela Mangia, najviše građevine u gradu, na Piazza del Campo. Nastavljamo dalje prema San Gimignanu. Po dolasku u „Grad lijepih tornjeva“ oduševit će vas mali utvrđeni srednjovjekovni grad na brdu. Najslavniji je po svojoj arhitekturi, a posebno po svojim tornjevima koji se mogu vidjeti na kilometrima udaljenosti, kojih je nekada bilo čak 72. Gradić je poznat i po svom bijelom vinu, Vernaccia di San Gimignano, koje se dobiva samo od loze koja raste u okolici i, kažu, najboljem sladoledu na svijetu! Slobodno vrijeme za uživanje u pogledu s vidikovaca i srednjovjekovnih zidina grada. Povratak u hotel. Noćenje.

4. DAN, 02.03. (SUBOTA), MONTECATINI – PISA – LUCCA – MONTECATINI
Nakon doručka slijedi izlet autobusom u Pisu koja će vas oduševiti svojom jedinstvenom arhitekturom i bogatom historijom. Razgledanje lokaliteta započinjemo na “Trgu čudesa” Campo dei Miracoli na kojem se nalaze čudesne građevine: katedrala – krstionica – groblje Camposanto sa svetom zemljom sa Maslinske gore – čuveni 60m visoki Kosi toranj koji je dovršen 1350. godine i zapravo predstavlja zvonik katedrale koji je danas nakošen oko 4m od svoje osi. Slobodno vrijeme za šetnju i fotografisanje. Slijedi nastavak putovanja prema Lucci, rodnom gradu Giacoma Puccinija. Obilazak stare gradske jezgre: očuvane zidine čine veličanstveni prsten oko grada – katedrala sv. Martina – crkva sv. Mihaela – toranj Guinigi, najviši gradski toranj – Piazza dell’ Anfiteatro, koja se nalazi na mjestu nekadašnjeg rimskog amfiteatra – Bazilika San Frediano… Slobodno vrijeme za kafu ili za popeti se na toranj Guinigi. Povratak u hotel. Noćenje.

5. DAN, 03.03. (NEDJELJA), MONTECATINI – BOLONJA – BEČ – SARAJEVO
Doručak. Odjava iz hotela do 8.15h. Slijedi odlazak autobusom u Bolonju. Dolazak u Bolonju oko 10.00h. Slijedi razgledanje grada. Univerzitetska Bolonja je veličanstveni srednjevjekovni grad sa renesansnim palatama i arkadama. Centar grada čine dva identična trga, Maggiore i Nettuno. Crvenkastosmeđe građevine i ljevičarska reputacija su Bolonji donijeli nadimak ’’La Rossa’’ (Crvena). Zbog svoje bogate kuhinje dobila je nadimak ’’La Grassa’’ (Debela). U samom centru grada vidjećemo Neptunovu fontanu, Crkvu sv. Petronija, najpoznatije tornjeve Asinelli (98m) i Garisenda (48m), zgradu Univerziteta… Slobodno vrijeme za ručak. Da spomenemo samo špagete bolognese, lasagne i tagliatelle. Let OS550 na relaciji Bolonja – Beč u 19.40h. Dolazak u Beč u 21.00h, presjedanje na let OS759 za Sarajevo u 21.50h. Dolazak u Sarajevo u 23.00h. Kraj putovanja.

CIJENA OBUHVATA:
– Povratnu avio kartu (ekonomska klasa, 23kg čekiranog prtljaga + 7kg ručnog) na relaciji Sarajevo-Beč-Bolonja-BečSarajevo,
– Sve aerodromske takse i TSC,
– 4 noćenja sa doručkom u 1/2 i 1/3 sobama u hotelu 3* u Montecatini Termama
– Hotelske boravišne takse
– Bus transfere na relaciji aerodrom-hotel-aerodrom,
– Sve izlete po programu (Firenca, San Gimignano-Siena, Pisa-Lucca)
– Usluge pratioca grupe

CIJENA NE OBUHVATA:
– Ulaznice u objekte od interesa
– PZ osiguranje za osobe do 65 godina – 10,00 KM (obavezno); za osobe od 65-75 godina – 20,00 KM,
– Doplatu za jednokrevetnu sobu 295,00 KM,
– Osiguranje od otkaza putovanja zbog bolesti (neobavezno)
– Individualne troškove

 Termini putovanja:

28.02-03.03.2024.
4 NOĆENJA/5 DANA/AVION

CIJENA: 1.595,00 KM*/osoba(Rani booking za rezervacije do 01.12.)
Regularna cijena 1.695,00 KM