SKOPLJE NOVA GODINA / AVIO

0
Cijena
999 BAM
Cijena
999 BAM
Ime i prezime*
Email Adresa*
Broj telefona*
Poruka*
* Prihvatam uslove putovanja.
Potrebno je popuniti sva polja.
Save To Wish List

Adding item to wishlist requires an account

12962

Zašto izabrati nas ?

  • Najbolje cijene
  • Vama na raspolaganju 24/7
  • Najbolji izbor izleta i aktivnosti

Imate pitanje ?

Ne ustručavajte se nazvati nas. Nas stručni tim će rado razgovarati s vama.

+387 33 431 530

info@dreamholidays.ba

4 dana
Dostupno : 29.12.2023
Sarajevo
Skoplje
Program putovanja
Ponuda
Termini

Program putovanja:

1.DAN 29.12. SARAJEVO – SKOPLJE
Okupljanje putnika na sarajevskom aerodromu cca 2 h prije leta. Let za Skoplje na redovnoj liniji Sarajevo-Skoplje u 21:05 h. Slijetanje u Skoplje u 22:15 h. Transfer do hotela I check in.Noćenje.

2.DAN – 30.12.2023. OHRID
Doručak. Fakultativni izlet u Ohrid. Dolazak u grad Ohrid, koji se ujedno smatra i biserom Makedonije – jedno od najstarijih europskih naselja pod UNESCO-ovom zaštitom, a koji je slavenski naziv dobio po vapnenačkoj hridi visokoj 792 metra, a na kojoj se nalazi povijesna jezgra grada. Slijedi razgled uz pratnju lokalnog i našeg vodiča:  Crkva sv. Sofije – Crkva sv. Bogorodice Perivlepta – Antički amfiteatar – Samuilova tvrđava s koje se pruža predivan pogled na grad i jezero – Crkva sv. Klimenta i Pantelejmon. U Ohridu se također nalaze mnogobrojne radnje s poznatim unikatnim nakitom – ohridskim biserima. Slobodno vrijeme za ručak I slobodno vrijeme za individualne aktivnosti. Povratak za Skoplje u večernjim satima. Noćenje.

3.DAN – 31.12.2023. SKOPLJE – NOVA GODINA
Doručak. Nakon doručka FAKULTATIVNO slijedi razgled Skoplja pješice uz pratnju vodiča: Počinjemo kod Starog željezničkog kolodvora, gdje će nas dočekati lokalni vodič te idemo pješice u razgled centra grada na rijeci Vardar: Bulevar Makedonija – Feudalni toranj – Memorijalni centar Majke Terezije gdje se nalazi i njena bista, te u blizini i njezina rodna kuća – centralni gradski trg sa spomenikom ratniku na konju ( Neslužbeni spomenik Aleksandru Makedonskom ) – Stari kameni Most iz 6. stoljeća ( Dušanov most ) – Spomenik Filipu Makedonskom – Daut Pašin hamam iz 15. stoljeća – Crkva Svetog Spasa koja se djelomično nalazi pod zemljom – Gradska tvrđava Kale koja dominira nad Vardarom, a odakle koje se pruža prekrasan pogled na Skopje, s jedne strane na novi stadion “Filip II Arena” a s druge strane na centralni dio Skopja – džamija Mustafa paše te potom ponovo dolazimo do starog dijela grada, tzv. Stara Čaršija. Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti I istraživanja Skoplja.U večernjim satima mogućnost dočeka Nove godine u sklopu hotela ili u jednom od restrorana sa tradiocionalnom muzikom I hranom. SRETNA NOVA GODINA!

 

4.DAN – 01.01.2024. SKOPLJE – SARAJEVO
Doručak.Check out iz hotela I slobodno vrijeme. Transfer do aerodroma I let za Sarajevo u 18:50 h. Dolazak u Sarajevo planiran u 20:10 h. Kraj programa

 

CIJENA UKLJUČUJE:

  • Avio prevoz na relaciji Sarajevo – Skoplje – Sarajevo
  • Transfer od aerodrom – hotela – aerodrom 
  • 3 noćenja sa doručkom u hotelu Contintenal 4*
  • Kompletnu organizaciju putovanja uz stručne vodiče tokom putovanja, za vrijeme boravka u Skoplju kao i u toku realizacije svih planiranih posjeta ili u toku realizacije fakultativnih (neobaveznih) izleta.

 

CIJENA NE UKLJUČUJE:

  • Fakultativne izlete i ulaznice za muzeje
  • Obavezno putničko zdravstveno osiguranje (PZO) 8 KM 
  • Večera za doček Nove godine

 Termini putovanja:

29.12. – 01.01.2024

FIRST MINUTE CIJENA ARANŽMANA (do 15.11.) – 799, 00 KM

REGULARNA CIJENA ARANŽMANA – 999, 00 KM