Prag

0
Cijena
From319 BAM299 BAM
Cijena
From319 BAM299 BAM
Ime i prezime*
Email Adresa*
Broj telefona*
Poruka*
* Prihvatam uslove putovanja.
Potrebno je popuniti sva polja.
Save To Wish List

Adding item to wishlist requires an account

4946

Zašto izabrati nas ?

 • Najbolje cijene
 • Vama na raspolaganju 24/7
 • Najbolji izbor izleta i aktivnosti

Imate pitanje ?

Ne ustručavajte se nazvati nas. Nas stručni tim će rado razgovarati s vama.

+387 33 431 530

info@dreamholidays.ba

5 dana
Dostupno : 25.05.2022.
Sarajevo
Prag
HOTEL CIJENA ARANŽMANA DOPLATA
SINGLE
Comfort Prague City East  3*

(ili sličan)

PROMO CIJENA ZA PRVIH 20 UPLATA REGULARNA CIJENA 75,00 KM
(VAŽI ZA SVE DANE)
299,00 KM 319,00 KM
Program putovanja
Ponuda
Termini
Informacije
Prag

 

Program putovanja

1. dan Sarajevo – Prag
Polazak autobusa ispred Zemaljskog muzeja u Sarajevu u poslijepodnevnim satima. Putovanje preko Visokog, Kaknja, Zenice, Doboja i Modriče sa usputnim pauzama po potrebi grupe. Noćna vožnja.

2. dan Prag – krstarenje Vltavom i obilazak grada
Dolazak u „Zlatni Prag“ u jutarnjim satima. Odlazak do Čehovog mosta odakle ćemo krenuti na fakultativni izlet koji je neizostavan dio turističke ponude ovog grada a to je krstarenje rijekom Vltavom u trajanju od 1h. Uz zvuke čuvene kompozicije „Vltava“ koju je napisao Bedrih Smetana, uživaćemo u panorami Male Strane, Hradčana, uzvišenja Letna i Petrin, Karlovog mosta koji je savršen primjer češke gotike u režiji Karla IV, najvećeg metronoma na svijetu koji je podignut na mjestu gdje se nalazila kolosalna statua Staljina, Klementinuma, Narodnog pozorišta i mnogih drugih atrakcija ovog grada koji još nazivaju i Grad stotinu tornjeva.
Nakon krstarenja slijedi smještanje grupe u hotel (moguće tek poslije 14h). Planirano je vrijeme za odmor grupe (cca 2h). Odlazak do grada (NAPOMENA: gradskim prijevozom) i fakultativni obilazak centralnih gradskih znamenitosti: Vaclavske namesti sa spomenikom Sv. Vaclava, Obecni dum i Prašna brana, Staromestske namesti, Tinova crkva, Stara gradska kuća, Astronomski sat – Orloj, spomenik Janu Husu. Ali to nije sve!
Ipak je ovo malo drugačiji Prag tako da će Vam vodič pokazati i zanimljivu stranu grada koja nije u standardnim turističkim obilascima. Obiđite mjesto gdje se spalio češki student Jan Palah, palatu Lucerna gdje se nalazi konjanički spomenik Sv.Vaclava koji stoji obrnuto i rad je ekscentričnog umjetnika Davida Černija, mural Nikole Tesle, kino Svetozor koje je dugo vremena bilo kabare, “Metamorfoza” spomenik Francu Kafki, statuu In utero koja potvrđuje ekscentričnost umjetnika Davida Černija, itd.
Nakon obilaska, slobodno vrijeme za uživanje u jednom od najljepših gradova na svijetu. Povratak u hotel. Noćenje.

3. dan Hradčany i fabrika piva Kozel
Doručak. U standardnim turističkim ponudama, obilazak Hradčana podrazumijeva samo šetnju kroz kraljevski kompleks: Hradčanski trg, Nadbiskupska palata, spomenik Tomasu Masariku, smjena straže, palata Schwarzenberg, palata Sternberg, katedrala Sv.Vita, bazilika Sv.Đorđa.
Naš fakultativni izlet je koncipiran na “neobičan” način i uključuje ulaznicu u najveći kraljevski kompleks na svijetu. U sklopu obilaska ulazimo u crkvu Sv.Vita gdje ćete vidjeti grobnicu Sv.Vaclava, jednog od najvoljenijih čeških valdara kojeg je ubio njegov brat Boleslav, ulazimo u Staru kraljevsku palatu gdje se nalazi kraljevska kruna za koju Česi vjeruju da je ukleta, zatim u Leopoldovo krilo odakle su sa prozora bacali svećenike za vrijeme religioznih ratova, a nakon toga ulazimo u  crkvu Sv.Đorđa gdje je sahranjena Ljudmila, baka Sv.Vaclava koju su ubili tako što su je zadavili njenim šalom. Obilazak kompleksa ćemo krunisati ulaskom u Zlatnu ulicu gdje su alhemičari u srednjem vijeku pokušavali stvoriti zlato od običnih metala a takođe je mjesto gdje kratko živio Franz Kafka.
Nakon obilaska Hradčana, uputićemo se prema starom dijelu grada a usput ćemo obići i dvorište muzeja Franca Kafke gdje se nalazi neobična fontana Davida Černija te se slikati ispred zida Džona Lenona.
Obilazak završavamo na Karlovom mostu, jednom od najvećih simbola grada, za koji se veže veliki broj legendi i anegdota.
Za naše putnike smo spremili još jedan izlet koji ovaj program čini unikatnim a to je posjeta fabrici piva Kozel koja se nalazi nadomak Praga.
Ovaj fakultativni izlet uključuje prijevoz, ulaznicu za fabriku piva Kozel kao i jednu degustaciju piva u sklopu samog obilaska. Izlet počinjemo vožnjom do fabrike koja se nalazi u predgrađu Praga a na putu do tamo ćete čuti jako zanimljivu historiju piva. Nakon dolaska u kompleks fabrike, obilazak počinjemo sa lokalnim vodičem u centru za posjetioce uz interesantna objašnjenja. Nastavljamo šetnju kroz živopisno dvorište, ulazimo u prostorije gdje se upoznajemo sa sirovinama i načinom proizvodnje jednog od najkvalitetnijih i najpopularnijih piva u Češkoj.
Poslušati ćemo priče o porodici Ringhoffer koja je osnovala fabriku, posjetiti staru varionicu piva koja datira iz 1928.godine te degustirati nefiltrirano Kozel pivo koje se toči na unikatan način.Nakon posjete kompleksu, povratak u hotel. Odmor i slobodno vrijeme za individualne aktivnosti. Noćenje.

4. dan Drezden (alternativno: Karlove Vary)
Doručak. Nakon doručka organizujemo fakultativni odlazak u glavni grad njemačke savezne države Saksonije a to je nezaobilazni Drezden. Zbog svog izuzetnog kulturno-historijskog značaja poznat je pod imenom “Firenca na Elbi”  a čuven je i po građevinama iz doba baroka i umjetničkim zbirkama. Grad u potpunosti razrušen od strane saveznika krajem Drugog svjetskog rata, izronio je iz svog pepela kao feniks i postao jedan od najljepših gradova Evrope. Najpoznatija obilježja grada su: Altmarkt – stari gradski trg, Semper opera, palata Cvinger, Katedrala, Augustov most, Galerija starih majstora sa djelima Rafaela, Rubensa, Botičelija, crkva Frauenkirhe. Nakon obilaska slobodno vrijeme za šoping i individualne aktivnosti. Poslijepodnevni povratak u Prag.
U večernjim satima mogućnost zajedničkog odlaska u jednu od čeških pivnica/restorana (https://staromestskarestaurace.com ili slična). Individualni povratak u hotel. Noćenje.

5. dan Check out iz hotela i Terezin
Doručak. Check out iz hotela. Fakultativna posjeta kompleksu Terezin koji je izgrađen u 18-tom vijeku od strane habzburškog vladara Josifa II kako bi lakše mogao braniti Prag od neprijatelja. Terezin će postati zloglasna tvrđava koju će koristiti Austro-Ugarska za obračunavanje sa neistomišljenicima a sličnu primjenu će imati i za vrijeme nacista kao koncentracioni logor. Ovdje je od gladi, bolesti i torture život izgubilo 37.000 Jevreja, Rusa, čeških rodoljuba. O tome svjedoči i velika izložba u muzeju koji se nalazi u zgradi u kojoj je stanovalo 120 SS čuvara.
Sivi hodnici, avetinjskog izgleda, su svjedoci stradanja velikog broja ljudi. Ovdje je svoju kaznu služio i Gavrilo Princip zbog ubistva Franca Ferdinanda, vjerovatno i najpoznatiji zatvorenik sablasnih ćelija.
Nakon obilaska ovog kompleksa, povratak prema Pragu, kompletiranje grupe i polazak prema BiH. Vožnja kroz Češku, Slovačku, Mađarsku i Hrvatsku.

6. dan BiH
Dolazak u BiH u ranim jutarnjim satima.

 

Ponuda uključuje:

 • prijevoz na relaciji Sarajevo-Zenica-Doboj-Prag-Doboj-Zenica-Sarajevo

 • 3 noćenja sa doručkom u dvokrevetnoj ili trokrevetnoj sobi u hotelu Comfort Prague City East  3* u Pragu (ili sličnom istog kvaliteta)

 • Usluge iskusnog pratioca grupe/vodiča tokom putovanja

 • Boravišne takse u hotelu

Ponuda ne uključuje/opcionalne nadoplate:

 • Individualne troškove,

 • PZ osiguranje 12,00 KM (do 60 godina)/ 24,00 KM (60-70 godina)

 • Doplata za jednokrevetnu sobu 75,00 KM,

 • Doplata za dodatno sjedište u autobusu 110,00 KM,

 • Fakultativni (neobavezni) izleti:

 • Krstarenje Vltavom – 15,00 EUR

 • Razgledanje Praga – 10,00 EUR (sa uključenom kartom za gradski prijevoz u jednom pravcu)

 • Hradčany  „A“ – 10,00 EUR (standardni obilazak)

 • Hradčany  „A“ – 10,00 EUR (standardni obilazak)

Novi izleti:

 • Hradčany „B“- 20,00 EUR (uključena ulaznica u muzejski kompleks i usluge obaveznog lokalnog vodiča)

 • Fabrika piva Kozel – 15,00 EUR

 • Terezin – 20,00 EUR (uključuje prijevoz, ulaznicu i usluge obaveznog lokalnog vodiča)

 

NAZIV PAKETA

 Regularne cijene

Cijena paketa sa popustom

PAKET IZLETA (HRADČANY “A”)

95,00 EUR

85,00 EUR

PAKET IZLETA (HRADČANY “B”)

105,00 EUR

95,00 EUR

 

25.05. – 30.05.2022 – 319,00 KM

Promo cijena za prvih 20 uplata: 299,00 KM

 VAŽNE NAPOMENE:

 • Minimalan broj putnika za realizaciju ovog programa je 40 osoba.
 • Putnička agencija Galileo Travel zadržava pravo da izmjeni cijenu putovanja za odgovarajući iznos u slučaju promjene cijene prijevoza i nedovoljnog broja prijavljenih putnika ili da otkaže putovanje najkasnije sedam dana prije polaska na putovanje. 
 • Preporučujemo uplatiti putničko-zdravstveno osiguranje za vrijeme puta i boravka u inostranstvu.
 • Za ovo putovanje potrebno je posjedovati BH pasoš sa validnošću od minimum 3 mjeseca od datuma planiranog povratka sa putovanja. Putnici sa stranim pasošima dužni su se sami informisati o uslovima putovanja.
 • Organizator putovanja uslijed nepredviđenih okolnosti može promijeniti redoslijed planiranih obilazaka.
 • Za sve aranžmane važe „Opšti uslovi putovanja“ PUTNIČKE AGENCIJE Dream Hlidays a koji su usklađeni sa UTABIH standardima.

Prag  je glavni i s otprilike 1,2 miliona stanovnika najmnogoljudniji grad Češke, te njen kulturni, obrazovni i privredni centar. Glavni grad Prag (Hlavní město Praha) je samostalna upravna jedinica.

Okolina grada je naseljavana još u ranoj historiji. Doseljavanje Slavena počinje u 6. stoljeću u oblasti koje su preko 500 godina prije naseljavali Germani Markomani. Nakon što Přemysliden gradi dva dvorca, u 9. i 10. stoljeću dolaze jevrejski i njemački trgovci u grad. Oko 1230. godine Prag je kraljevski grad kraljevine Češke, ponekad i Bohemije, a u 14. stoljeću kao glavni grad Svetog Rimskog Carstva, politički i kulturni centar Srednje Evrope. U Pragu je ustanovljen prvi njemački univerzitet. Gradski univerzitet je osnovao kralj Karlo IV 1348. po kome je i nazvan Karlov univerzitet i jedan je od prvih univerziteta u Centralnoj Evropi.

Zlatni grad danas pruža potpunu sliku gotičkog i baroknog grada.