PRAG NOVA GODINA / BUS

0
Cijena
649 BAM
Cijena
649 BAM
Ime i prezime*
Email Adresa*
Broj telefona*
Poruka*
* Prihvatam uslove putovanja.
Potrebno je popuniti sva polja.
Save To Wish List

Adding item to wishlist requires an account

12957

Zašto izabrati nas ?

 • Najbolje cijene
 • Vama na raspolaganju 24/7
 • Najbolji izbor izleta i aktivnosti

Imate pitanje ?

Ne ustručavajte se nazvati nas. Nas stručni tim će rado razgovarati s vama.

+387 33 431 530

info@dreamholidays.ba

6 dana
Dostupno : 29.12.2023
Sarajevo
Prag
Program putovanja
Ponuda
Termini

Program putovanja:

1.DAN – SARAJEVO 29.12.2023.
Polazak iz Sarajeva u večernjim satima ispred Zemaljskog muzeja. Noćna vožnja sa usputnim pauzama radi regulisanja carinskih kontrola I pravljenja pauzi.

2. DAN –  PRAG 30.12.2023.
Dolazak u Prag. GRATIS posjeta Fashion Arena Outlet shopping centru.Slobodno vrijeme za shopping. Smještaj u hotel iza 15:00 h. Nakon check inna kratki odmor te odlazak u fakultativno razgledanje Praga: Hradčani, novi i stari kraljevski dvorac, katedrala Sv. Vita. Staro mjsto, Karlov most, Staromjestski trg, Vaclavsi trg. Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti. Povratak u hotel. Noćenje.

3. DAN – DRESDEN 31.12.2023.
Doručak. Individualne slobodne aktivnosti ili fakultativni izlet u Dresden, grad na istoku Njemačke koji je zbog svog izuzetnog kulturnog značaja nazvan i Firencom na Elbi. Dresden je poznat kao grad umjetnosti i kulture. Mnogi su kulturni spomenici obnovljeni nakon Drugog Svjetskog rata. Najpoznatija je zgrada opere Semperoper, dok je najpoznatija protestantska crkva Frauenkirche obnovljena tek 2005. godine (obnova je počela 1993. godine jer komunistička vlast nije brinula za obnovu sakralnih objekata uništenih u ratu). Značajna je i katolička katedrala Hofkirche. Sačuvan je dresdenski dvorac iz 15. st. koji je bio sjedište saskih vojvoda, knezova i kraljeva. Zwinger – možda i najpoznatija znamenitost Dresdena čije ime upućuje na dio obrambenog sistema, a zapravo je – palača, i to poprilično velika. Sastoji se od osam paviljona koje se isplati pogledati i samo izvana, ali pravi je doživljaj kad uđete unutra jer ih je većina pretvorena u muzeje. Bruhlska terasa (Brühlsche Terrasse) – Bruhlsku terasu često zovu i balkonom Europe. To je veliki plato na kojem se nalazi mnoštvo historijskih zgrada u čijem je podnožju široka ograđena šetnica. Ovdje vrvi život građana i turista. Tu se šeta i sjedi u restoranima s najljepšim pogledom, a ponekad se odvijaju i važna javna događanja. Podno terase teče normalni gradski promet, malo dalje je riječna plovidba, a sve to međusobno se ne ometa, već živi u skladu. Slobodno vrijeme… Povratak prema Pragu. Slobodno vrijeme za doček NOVE GODINE! Noćenje.

4. DAN – PRAG 01.01.2024.
Doručak. Slobodno vrijeme za individualne aktivnost i istraživanja grada. U večernjim satima fakultativno mogućnost krstarenja rijekom Vltavom. Povratak u hotel. Noćenje.

5. DAN – PRAG-BUDIMPEŠTA-SARAJEVO 02.01.2024.
Doručak. Odjava iz hotela te polazak prema Budimpešti.Fakultativni obilazak grada (Trg heroja, Vaci ulica, zgrada Parlamenta, Ribarska tvrđava i Citadela) ili slobodno vrijeme za individiualne aktivnosti. Polazak prema Bosni i Hercegovini.Noćna vožnja..

6. DAN – BiH 03.01.2024.
Dolazak na odredište u kasnim večernjim/ranim jutarnjim satima. Kraj programa.

CIJENA UKLJUČUJE:

 • Prijevoz modernim turističkim autobusom (TV, Video, CD, DVD, Caffe, Klima)
 • Smještaj u hotelu Olšanka Prag 4* ili sličan na bazi 3 noćenja sa doručkom
 • Pratilac grupe i kompletna organizacija putovanja

 

CIJENA NE UKLJUČUJE:

 • PZO 2 KM po danu;
 • Doplata za jednokrevetnu sobu 180, 00 KM
 • Fakultativne izlete:
 • Obilazak Praga
 • Krstarenje Vltavom
 • Obilazak Dresdena
 • Obilazak Budimpešte

 Termini putovanja:

29.12. – 03.01.2024

 CIJENA ARANŽMANA – 649, 00 KM