PORTO I LISABON / Avio

0
Cijena
1,499 BAM
Cijena
1,499 BAM
Ime i prezime*
Email Adresa*
Broj telefona*
Poruka*
* Prihvatam uslove putovanja.
Potrebno je popuniti sva polja.
Save To Wish List

Adding item to wishlist requires an account

9863

Zašto izabrati nas ?

 • Najbolje cijene
 • Vama na raspolaganju 24/7
 • Najbolji izbor izleta i aktivnosti

Imate pitanje ?

Ne ustručavajte se nazvati nas. Nas stručni tim će rado razgovarati s vama.

+387 33 431 530

info@dreamholidays.ba

8 dana
Dostupno : 19.02.2023.
Sarajevo
Porto/ Lisabon
Program putovanja
Ponuda
Termini

1.dan Sarajevo-Porto
Sastanak grupe na aerodromu Sarajevo, 2 sata prije leta. Let za Porto preko Frankfurta u 14:30h. Dolazak u Porto u 22:05h po lokalnom vremenu. Nakon obavljene pasoške kontrole, odlazak i prijava u hotel. Noćenje

2.dan Porto
Doručak u hotelu. Slobodan dan za individualne aktivnosti ili (fakultativno) obilazak Porta.Posjetićemo “Stock Excange Palace”, ili kako se sada zove Palácio da Bolsa”, zgradu iz 19. vijeka u vlasništvu trgovačkog udruženja Porto, a nalazi se u bivšem privrednom i trgovačkom srcu Porta.Palača više ne djeluje kao berza, ali ostaje sjedište Udruge i uglavnom se koristi za velike događaje, poput službenih prijema. 1957. kraljica Elizabeta II je primljena u Palácio da Bolsa, na velikoj ceremoniji.Sagrađena je 1842. godine, nad ruševinama nekadašnjeg samostana St.Francis, koji je spaljen 1833. godine, za vrijeme građanskog rata. Između 1833. i 1842. godine, portonski biznismeni bavili su se trgovinom na ulicama, jer nisu imali nijednu zgradu za to, pa su koristili ovu palaču za te potrebe.Dalje ćemo obići Crkvu Svetog Franciska, koja je najpoznatiji gotički spomenik u Portu. Poznata je po svojoj izuzetnoj unurašnjoj baroknoj dekoraciji. Nalazi se u historijskom centru grada i pod zaštitom je UNESCO-a. Srednjovjekovna jezgra grada naziva se Ribeira i savršena je tačka za odmor, ili ručak. Prošetaćemo ulicama Ribeire i otkriti njenu čar i šarene kuće kako bismo upili pravu atmosferu Porta. Obilazak završavamo u poznatoj Vila Nova de Gaia, gdje možete kušati poznata vina iz Porta i cijelog Portugala. Povratak u hotel. Noćenje.

3.dan Porto/ Aveiro/ Batalha/  Fatima/ Lisabon 
Nakon doručka odjava iz hotela i polazak prema Aveiru, poznatom još pod nazivom Venecija Portugala. Uske ulice, šarene zgrade koje se nalaze pod UNESCO-vom zaštitom, rive, pješčane plaže i prijateljski nastrojeni stanovnici su samo neki od aspekata koji definiraju Aveiro, “Skriveni dragulj” Portugala. Industrijska metropola, ali i prekrasan gradić, Aveiro je izgrađen na mrežama kanala zbog čega ga svi i porede sa Venecijom. U ranije dogovoreno vrijeme polazak prema Batalhi, gdje ćemo posjetiti portugalsko Gotičko remek djelo koje je klasifikovano u UNESCO-ovu Međunarodu listu kulturne baštine. Manastir Santa Maria Viktoria datira iz (14-16. vijeka) – i spada u jedno od nacionalnih obilježja. Specijalno priznanje moramo pokloniti kapeli Osnivača, kojom dominira veličanstveni mrlja-zastakljeni prozori ”Cloister”, i nedovršena kapela (Manuelino). Nakon obilaska Batalhe nastavak putovanja Fatimu, obilazak svetišta i Nove Kapele. Nastavak putovanja za Lisabon. Po dolasku u Lisabon prijava u hotel. Noćenje.

4.dan Lisabon
Doručak u hotelu. U ranije dogovoreno vrijeme krećemo (fakultativno) u obilazak jedne od najljepših evropskih metropola: Lisabon! Posjet glavnim gradskim lokacijama: Belém četvrt, slikovito područje zapadno od centra grada Lisabona, mjesto čvrsto povezano sa portugalskim pomorskim otkrićima prepuno historijskim spomenicima i brižno održavanim vrtovima; posjet spomenicima: Mosteiro dos Jeronimos ( 1501), Belem toranj (1515) i spomenik pomorskim otkrićima (1960). Vožnja do starog grada. Parkirat ćemo se u blizini, a potom prošetati do brežuljka prema St. George dvorcu odakle ima divan pogled na grad (ovaj dio izleta podrazumijeva cca. 15 minuta hoda do brda zbog saobraćajnih uslova i pristupa autobusima tom dijelu grada). Zatim se spuštamo slikovitim ulicama Alfame, najstarije četvrti grada. Dalje se vozimo duž ostalih glavnih lokacija u Lisabonu: Marques de Pombal kružni tok, Avenida da Liberdade, Restauradores i Rossi trgova. Povratak u hotel, slobodno poslijepodne za šetnju,shopping….. Po dogovoru sa grupom odlazak na Fado show (fakultativno). Povratak u hotel. Noćenje.

“FADO DINNER & SHOW” – VEČERA UZ FADO MUZIKU I SHOW
Smješten u Alfama četvrti, najstariji u gradu, idealno za tradicionalni portugalski obrok. Tokom večere ćete slušati Fado, nacionalne pjesme. Često poređen sa Gospelom zbog čvrstog karaktera melodije, Fado je pjevan uz svijeće sa mističnim zvukom portugalske gitare u pozadini. Tekst pjesma može zvučati kao bluz jer neki od njih govore o izgubljenoj ljubavi ili zabranjenoj strasti ali oni su i veseli kad god je tema dobro vino, borbe s bikovima i provođenje vremena sa svojim prijateljima! Povratak u hotel. Noćenje.

5.dan Sintra
Doručak u hotelu. Nakon doručka, (fakultativno) izlet u Sintru. Polazak iz hotela autocestom prema Sintri, šarmantnom gradiću koji je zbog svojih prirodnih ljepota i mikroklime portugalska kraljevska porodica izabrala kao mjesto odmora tokom mnogih vijekova. Zbog svoje goleme historijske pozadine i objekata, Sintra je uvrštena u UNESCO-ovu svjetsku baštinu. Posjet kraljevskoj palati iz 14. vijeka, a potom nešto slobodnog vremena za istraživanje centra. Polazak prema Cabo da Roca, najzapadnijoj tački kontinentalne Evrope. O ovom posebnom mjestu, veliki portugalski epski pjesnik, Luis de Camões je napisao: “Ovo je mjesto gdje završava zemlja i more počinje”. Vožnja obalnim područjem Guincho, dolazak u Cascais, nekadašnje ribarsko selo koje je danas više orijentirano na usluge i turizam. Ako vrijeme dopusti, nešto slobodnog vremena će se dati u Cascais Bay. Povratak do hotela. Noćenje

6.dan Obidos/ Nazare
Doručak u hotelu. Nakon doručka, (fakultativno) polazak za Obidos, srednjevjekovni grad koji dominira svojim zidinama. Nastavak prema gradu Alcobaca i posjeta impozantnoe Opatije Abbey of Santa Maria de Alcobaca, koju su izgradili monasi iz reda Clister u 12.vijeku. Slijedeća stanica je ribarsko selo Nazare. Slikoviti ribarski grad u kojem se nakon obilaska Sintre, nalazi jedan od ljepših pogleda na tačku iznad Atlanskog okeana. Predlažemo da ostatak slobodnog vremena provedete na plaži uz riblje specijalitete. Povratak u hotel. Slobodno vrijeme. Noćenje.

7.dan Lisabon
Doručak u hotelu. Slobodan dan za šoping, individualne aktivnosti.

8.dan Lisabon-Sarajevo
Rana odjava iz hotela. Doručak će biti pripremljen za sve putnike za ponijeti. Transfer iz hotela do aerodroma . Let u 05:10h iz Lisabona za Sarajevo preko Frankfurta. Dolazak u Sarajevo predviđen je u 13:50h.  KRAJ USLUGE.

 

 

 

U cijenu programa uključeno: 

 • Prijevoz avionom na relaciji Sarajevo-Porto-Lisabon–Sarajevo ( Lufthansa)
 • Smještaj u Lisabonu u hotelu 4* na bazi 5 noćenja sa doručkom
 • Smještaj u Portu, hotel 3*/4* – Vila Nova de Gaia, na bazi 2 noćenja sa doručkom
 • Lokalni vodič tokom cijelog boravka prema programu
 • Svi obilasci prema programu, osim fakultativnih izleta
 • Ulaznice za sve objekte prema programu
 • Transfer aerodrom-hotel-aerodrom
 • Svi transferi autobusom prema programu
 • Boravišna taksa
 • Organizacija putovanja i pratilac grupe

U cijenu programa nije uključeno:

 • Aerodromske taxe 294,00 KM
 • Doplata za jednokrevetnu sobu u iznosu 495,00 KM
 • Ručkove i večere tokom obilazaka
 • Ostale usluge koje nisu navedene u program
 • Lični troškovi
 • Napojnice za vozača i vodiča
 • Putno-zdravstveno osiguranje

FAKULTATIVNI IZLETI:
-Cjelodnevni izlet Porto – 60 €
-Cjelodnevni izlet Sintra – 65 €
-Cjelodnevni izlet Lisabon – 60 €
-Fado večera – 65 €
-Cjelodnevni izlet Obidos i Nazare – 50 €

 
 

Termin putovanja:

19.02.2023 – 1499,00 KM