MALTA/ AVIO

0
Cijena
1,239 BAM
Cijena
1,239 BAM
Ime i prezime*
Email Adresa*
Broj telefona*
Poruka*
* Prihvatam uslove putovanja.
Potrebno je popuniti sva polja.
Save To Wish List

Adding item to wishlist requires an account

12727

Zašto izabrati nas ?

  • Najbolje cijene
  • Vama na raspolaganju 24/7
  • Najbolji izbor izleta i aktivnosti

Imate pitanje ?

Ne ustručavajte se nazvati nas. Nas stručni tim će rado razgovarati s vama.

+387 33 431 530

info@dreamholidays.ba

5 dana
Dostupno : 01.11.2023
Sarajevo
Malta
Program putovanja
Ponuda
Termini

Program putovanja:

1. DAN, 01.11.2023. (SRIJEDA), SARAJEVO – MALTA
(poludnevni fakultativni izlet – Blue Grotto&Marsaxlokk)
Okupljanje putnika na Sarajevskom aerodromu u 7.30h. Direktan charter let KM7013 za Maltu u 09.30h* sa dolaskom u 11.00h. Nakon pasoške i carinske kontrole, slijedi transfer do hotela. Slobodno vrijeme do prijave u hotel. Predlažemo poludnevni fakultativni izlet do južnog dijela Malte gdje se smjestilo ribarsko mjestoMarsaxlokk. Šetnja slikovitim gradićem, njegovom promenadom uz more gdje se mogu vidjeti brojni tradicionalni ribarski Luzzu brodići živopisnih boja. Slijedi vožnja do obližnjeg kompleksa Blue Grotto koji se sastoji od čak sedam pećina. Moguća vožnja brodićem kroz tirkizno plavu pećinu, ukoliko vremenske prilike dozvole. Slobodno vrijeme za ručak. Transfer do hotela. Slobodno vrijeme za večeru i ostale aktivnosti. Noćenje.

2. DAN, 02.11.2023. (ČETVRTAK), VALLETTA (cjenodnevni izlet – uključen u cijenu)
Doručak. Odlazimo autobusom na cjelodnevni izlet u Vallettu i tri grada. Tri grada su srednjovjekovni gradići preko puta luke u Valeti. To su Vitorioza, Kospikiua and Senglea.
Gradovi su međusobno povezani i isprepleteni, i teško je reći gdje jedan grad počinje, a gdje se drugi završava. Zapravo, veoma su slični Valetti, ali su dosta mirniji i sa manje saobraćaja. Tri grada su inače bila prva baza vitezova kada su došli sa Rodosa na Maltu 1530. godine. Zapravo, na ovom mjestu se nalazilo sjedište Suverenog vojnog reda sv. Ivana iz Jerusalema. Prvo su se naselili u Birgu (kasnije Vitoriosa), koji je bio njihov glavni grad. Zbog strateškog položaja Malte u Sredozemnom moru, vitezovi su izgradili čitav sistem utvrđenja oko Velike luke. Zidovi i utvrđenja su nastala tokom 17. i 18. vijeka i obuhvatala su Santa Margeritu i liniju Kotonera. Izgrađeni su za odbranu Velike luke i Tri grada, a ostaci bedema i zidova mogu su vidjeti i danas. Ovdje se 1571. godine sjedište Reda vitezova preselilo u Valetu, novu prijestonicu. Šetajući kroz živahne ulice Vallette otkrit ćete ljepotu i šarm ovog grada – Valleta je najbolji primjer jedinstvene kulturne ostavštine. Najprije ćemo uživati u fascinantnom pogledu na prirodnu luku GRAND HARBOUR koji se pruža iz vrtova Barracca. Nakon toga posjetit ćemo Katedralu sv. Ivana, razgledati Caravaggiove majstorske freske u Oratoriju, flamanske tapiserije i crkveni muzej. U katedrali se nalazi i jedan od najljepših mramornih podova na svijetu. Nastavljamo ulicom Republike i prolazimo pored palate Velikog majstora. Panoramsko razgledanje grada autobusom nastavljamo prolaskom zidina starog grada Vallete, a u povratku prema hotelu prolazimo promenadama Ta Xbiex i Sliema. Slobodno vrijeme za ručak. Povratak u hotel sa autobusum ili individualno. Noćenje.

3. DAN, 03.11.2023. (PETAK), OSTRVO GOZO (cjelodnevni fakultativni izlet)
Doručak. Slijedi cjelodnevni fakultativni izlet „Otkrijte Gozo“ ili slobodno vrijeme na Malti. Gozo je jedan od dva preostala naseljena ostrva u malteškom arhipelagu. Povezan je s Maltom čestim trajektnim linijama (oko 20 minuta vožnje), ima više vegetacije nego Malta, mnogo brdašca i stjenovitih hridi. Nakon pristajanja u luci Mgarr na Gozu, slijedi razgledanje autobusom najpoznatijih lokacija ostrva: obilazak glavnog grada VICTORIJA, te njegove tvrđave, čuvenog AZURNOG OKA (srušenog 2017.g.) u DWERIJI i strmih stijena u zaljevu XLENDI. Slijedi slobodno vrijeme za ručak (opcionalno). Nastavljamo sa razgledanjem prethistorijskih hramova GGANTIJE, najstariji izgrađeni hramovi na svijetu. Kako je ostrvo Gozo poznato i po lokalnim rukotvorinama od vune i čipke, medu i siru, posjetit ćemo i tipične štandove gdje će te isto moći razgledati ili kupiti. Povratak trajektom na Maltu, te transfer do hotela. Slobodno vrijeme. Noćenje.

4. DAN, 04.11.2023. (SUBOTA), MDINA – RABAT – MOSTA (cjelodnevni izlet – fakultativno)
Doručak. Današnji fakultativni izlet vodi nas u centralni dio Malte u kojem dominira srednjovjekovni utvrđeni grad Mdina, drevna prijestolnica Malte. Uske, vijugave ulice, koje datiraju još iz srednjeg vijeka, vode do impozantnih utvrda s kojih se pružaju veličanstvene panorame ostrva. Tokom šetnje gradom, koji izgleda kao da je u njemu vrijeme stalo, otkrit ćete primjere različitih stilova arhitekture, uključujući Siculo-Norman palate kao i druge barokne građevine od velike historijske važnosti. Zatim ćemo prijeći u Rabat. Ime sela na arapskom znači “utvrda”. U 15. vijeku, dok je ovo područje služilo kao zaklon od stalnih gusarskih napada, u Rabat je stiglo nekoliko vjerskih redova, koji su tu i ostali. Kada je Orden sv. Ivana stigao na Maltu, Rabat je stekao značaj zbog svoje blizine Mdini, Grota Svetog Pavla, škola Covent i zbog obradivih poljoprivrednih površina u selu. Slijedi zaustavljanje kod litica Dingli, koje se nalaze na zapadnoj obali Malte s panoramskim pogledom na obalu. Vrtove Buskett zasadili su vitezovi kako bi služili kao lovački rezervat, koji se nalaze u podnožju palače Verdala, ljetne rezidencije bivših velemajstora, a danas ljetne rezidencije predsjednika Malte. Posjetit ćemo botanički vrt San Anton koji se nalazi u blizini predsjedničke palače, a kojoj ćete se moći diviti izvana. Za kraj izleta razgledati ćemo izvana crkvu u gradiću Mosta koja je prepoznatljiva po jednoj od najvećih kupola u Evropi. Povratak u hotel. Slobodno vrijeme. Noćenje.

5. DAN, 05.11.2023. (NEDJELJA), MALTA – SARAJEVO
Nakon doručka slijedi odjava iz hotela do 12.00h. Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti do polaska na aerodrom u 14.30h. Let KM7012 za Sarajevo u 17:00h, sa dolaskom u 18:30h. Kraj putovanja.

CIJENA OBUHVATA:
– Avio prijevoz Sarajevo – Malta – Sarajevo sa svim aerodromskim taksama uključenim u cijenu,
– Prtljag 23kg + 10kg ručni prtljag
– Smještaj u hotelu po izboru u standard dvokrevetnim sobama na bazi 4 noćenja s doručkom
– Eko taksa u hotelu
– Bus transfere na relaciji aerodrom – hotel – aerodrom,
– Izlete Valletta i Tura Tri grada ,
– Usluge pratioca grupe tokom putovanja i kompletna organizacija putovanja
* Popust za 3. odraslu osobu – 30,00 KM

CIJENA NE OBUHVATA:
– Doplatu za jednokrevetnu sobu (Cavalieri Art 160,00 KM, The George Urban 290,00 KM)
– Ručkove i večere
– Ulaznice u muzeje i katedrale
– Fakultativne izlete
1.Gozo (cjelodnevni izlet) uključeno: vodič, bus transfer, trajekt – 110,00 KM/osoba
2.Blue Grotto & Marsaxlokk (poludnevni izlet) uključeno: vodič, bus transfer, 60,00 KM/osoba + 10 EUR
(vožnja brodom – plaća se na licu mjesta)
3.Mdina, Mosta, Rabat, Taqali – 70,00 KM
(minimum za realizaciju izleta 35 pax po autobusu)
*Prijava i uplata fakultativnih izleta se vrši prilikom rezervacije aranžmana.
– PZ osiguranje 10,00 KM
* Kalkulacija je rađena na bazi minimum 150 putnika

 Termini putovanja: 

01.11-05.11.2023.

HOTEL CAVALIERI ART 4* – 1.239,00 KM/osoba
THE GEORGE, URBAN BOUTIQUE HOTEL 4* – 1.375,00 KM/osoba