ISTRA / BUS

0
Cijena
285 BAM
Cijena
285 BAM
Ime i prezime*
Email Adresa*
Broj telefona*
Poruka*
* Prihvatam uslove putovanja.
Potrebno je popuniti sva polja.
Save To Wish List

Adding item to wishlist requires an account

12753

Zašto izabrati nas ?

  • Najbolje cijene
  • Vama na raspolaganju 24/7
  • Najbolji izbor izleta i aktivnosti

Imate pitanje ?

Ne ustručavajte se nazvati nas. Nas stručni tim će rado razgovarati s vama.

+387 33 431 530

info@dreamholidays.ba

3 dana
Dostupno : 23/24.11.
Sarajevo
Istra
Program putovanja
Ponuda
Termini

Program putovanja:

1. DAN, 23/24.11.2023. (ČETVRTAK-PETAK) SARAJEVO – ZENICA – DOBOJ – ZAGREB – RIJEKA –OPATIJA
Okupljanje putnika na Autobuskoj stanici Sarajevo u 23.00h. Polazak autobusa u 23.30h. Vožnja modernim Centrotransovim autobusom preko Visokog, Zenice (01.00h), Doboja (02.45), Banja Luke (4.30) sa usputnim pauzama po potrebi grupe. Noćna vožnja. Dolazak u Rijeku u jutarnjim satima. Slijedi obilazak centra grada – ulice Korzo, najšire gradske promenade do koje vode svi putevi u Rijeci. Slobodno vrijeme u centru grada za individualni obilazak: Gradska vijećnica – Gradski toranj (Ura) – Koblerov trg – Stara vrata – Katedrala sv. Vida – Kosi toranj – Palata Modello – Narodno pozorište…Slijedi obilazak Islamskog centra Rijeka u okviru kojeg se nalazi i džamija izgrađena 2013.g. Jedinstvena arhitektura i lokacija iznad samog grada čini je jednom od najljepših džamija u Evropi. Nastavak vožnje obalom mora do Opatije. Smještaj u hotel smješten na samoj obali mora i šetalištu Lungomare dugom čak 12km. Slobodno vrijeme za odmor. Predlažemo šetnju, razgledanje grada ili kupanje u zatvorenom bazenu sa morskom vodom. Večera na bazi švedskog stola. Noćenje.

2. DAN, 25.11.2023. (SUBOTA), OPATIJA – TRST (cca 70km) – OPATIJA
Doručak. Slobodan dan za individualne aktivnosti ili fakultativni izlet u Italiju i obilazak Trsta. Grad Trst nalazi se u najsjevernijem dijelu Jadranskog mora, na granici Slovenije sa Italijom. Ovdje su se tokom historije miješale germanska, latinska i slovenska kultura, a sam grad je zbog svog pogodnog položaja svojevremeno bio jedan od najvažnijih gradova ovog dijela Evrope. Vožnja do Trsta traje cca 1.30h. Po dolasku, prvo ćemo svratiti do najpoznatije građevine koja krasi Tršćanski zaliv – Dvorac Miramare. Dvorac smješten na litici uz obalu mora dao je sagraditi habsburški nadvojvoda Ferdinand Maksimilijan 1860.g. a u njemu je svojevremeno boravila i popularna austrijska carica Sisi. Osim samog dvorca i parka, zanimljivo je i šetalište koje ga okružuje i s kojeg se pruža prelijep pogled na grad, more i okolinu. Napravite ovdje fotografije za sjećanje! Ulazak u dvorac (uz doplatu). Današnji izlet nastavljamo odlaskom do samog centra grada gdje se nalaze: Canal Grande, Piazza del Ponto Rosso, Piazza Unita d’Italia sa fontanom 4 kontinenta izgrađenom 1571.g. koja simbolizira 4 kontinenta tok vremena, Teatro Romano… Trst je poznat kao grad s razvijenom kulturom proizvodnje i ispijanja kafe. Sjedište poznatog svjetskog brenda kafe Illy nalazi se ovdje. Popijte kafu, probajte espresso ILLY. Da biste bili sigurni da ćete dobiti ono što želite, pazite kako to naručujete. Nero je espesso, Capo je macchiato, a Caffelatte je cappuccino. Kada ste već u Trstu, ne propustite probati pizzu i/ili sladoled. Preporučujemo slastičarnu Felato Marco. Povratak u hotel. Slobodno vrijeme za kupanje u bazenu, uživanju u pogledu na Kvarnerski zaliv ili šetnju gradom. Večera. Noćenje.

3. DAN, 26.11.2023. (NEDJELJA), OPATIJA – ZAGREB (SHOPPING) – SARAJEVO
Nakon doručka slijedi odjava iz hotela. Vožnja na relaciji Opatija – Rijeka – Zagreb. Po dolasku u Zagreb oko podneva slijedi odlazak do centra grada. Slobodno vrijeme za šetnju i shopping cca 2h. Putovanje nastavljamo odlaskom do tržnog centra Designer Outlet Croatia/Ikea. Slobodno vrijeme za shopping do 18.00h kada slijedi nastavak putovanja prema BiH. Dolazak u Sarajevo u poslijeponoćnim satima.

U cijenu je uključeno:
– Prijevoz modernim Centrotransovim autobusom na relaciji Sarajevo-Banja Luka-Zagreb-Rijeka-Opatija (-Trst opcionalno)-Sarajevo,
– 2 noćenja na bazi polupansiona (doručak+večera) u dvokrevetnim i/ili trokrevetnim sobama u hotelu Istra 3*
– Korištenje unutrašnjeg grijanog bazena sa morskom vodom u hotelu (7×7),
– Usluge pratioca grupe i kompletna organizacija putovanja.

CIJENA NE OBUHVATA:
– Fakultativne izlete i ulaznice u objekte od interesa (Izlet u Trst 40,00 KM/osoba, za minimum 40 putnika)
– Boravišne takse 6,00 KM/osoba (obavezna doplata u agenciji)
– Putničko-zdravstveno osiguranje 6,00 KM/osoba za osobe od 0-65 godina, 12,00 KM/osoba za osobe od 65-75
godina (obavezna doplata za sve putnike),
– Doplatu za jednokrevetnu sobu 80,00 KM,
– Doplatu za posebno sjedište u autobusu 60,00 KM (neobavezno)
– Doplatu za dodatno sjedište u autobusu 75,00 KM (neobavezno)
POPUSTI:
-1. dijete do 12 god. sa 2 odraslih na pomoćnom ležaju plaća 125,00 KM, 2. dijete do 12 god. plaća 180,00 KM.
Kalkulacija je rađena na bazi minimum 45 putnika.

 Termini putovanja:

23/24.11-26.11.2023.

CIJENA: 285,00 KM/osoba za prvih 15 putnika.
Regularna cijena iznosi 305,00 KM/osobi.
U cijenu je uključen popust za gotovinsko plaćanje.