1.820.3345.33 info@dreamholidays.ba

ISTANBUL AVIO

0
Cijena
580 BAM
Cijena
580 BAM
Ime i prezime*
Email Adresa*
Broj telefona*
Upit*
Save To Wish List

Adding item to wishlist requires an account

1440

Zašto izabrati nas ?

  • Najbolje cijene
  • Vama na raspolaganju 24/7
  • Najbolji izbor izleta i aktivnosti

Imate pitanje ?

Ne ustručavajte se nazvati nas. Nas stručni tim će rado razgovarati s vama.

+387 33 431 530

info@dreamholidays.ba

5 dana
Dostupno 24.11.2020.
Sarajevo
Istanbul
Program putovanja
Ponuda
Termini
Informacije
Istanbul

1. DAN, Utorak (24.11.2020), Sarajevo
Sastanak grupe na na Medjunarodnom aerodromu Sarajevo, 2 sata prije leta. Check in i obavljanje pasoskih i carinskih formalnosti. Polijetanje aviona za Istanbul u 07:30h po lokalnom vremenu. Dolazak u Istanbul, slijetanje na novi aerodrom u 11.30h po lokalnom vremenu. Nakon pasoške kontrole slijedi odlazak do hotela smještaj. Noćenje.

2. DAN, Srijeda (25.11.2020), Istanbul
Doručak. Fakultativni obilazak starog grada: Obilazi se palata Topkapi ( fakultativno ulaz) koja je bila zvanična rezidencija otomanskih sultana u periodu od 1465. do 1853, Aja Sofija, Plava džamija, Hipodrom i Kapali čaršija. Aja Sofija se ubraja u jedne od najljepših građevina svijeta. Građena je u razdoblju od 532. do 537.godine i posvećena je Kristu kao personifikaciji Svete Mudrosti. Slijedi obilazak Sultan Ahmetove ili „ Plave džamije “u svijetu poznate po preko 20.000 ručno rađenih plavih pločica iz Iznika koje se nalaze u njenoj unutrašnjosti. Potom se odlazi do Hipodroma nekadašnjeg centra sportskog života Konstantinopolja. Nastavak izleta je šetnja do Kapali čaršije. Slobodno poslijepodne. Fakultativni obilazak Taksima i glavne gradske ulice Istiklal sa brojnim buticima, restoranima i kafićima. Noćenje.

3. DAN, Četvrtak (26.11.2020), Istanbul
Doručak. BOSFORSKA TURA – Predlažemo fakulativno poludnevno krstarenje Bosphorom ( brod – autobus ) do Tarabije na ulazu u Crno more, morskim tjesnacem koji razdvaja Europu i Aziju. Plovidba tokom koje možete uživati u pogledu na carske palače, tvrđave i romantična mjestašca Bosphorskog prolaza. Nakon plovidbe slijedi posjeta raskošnoj palači Dolmabahce, koja se nalazi na samoj obali Bosphora, okružena francuskim baštama. Sagrađena je u 19. vijeku, a sastoji se od carskih apartmana, ceremonijalne dvorane i carskog harema gdje je živio sultan sa svojom brojnom porodicom. Dolazak u luku te prijevoz autobusom do hotela. . U večernjim satima fakultativni odlazak na “Tursko veče” u nacionalni restoran, večera uz zvuke orijenta, trbušni ples i folklor. Noćenje.

4. DAN, Petak (27.11.2020), Istanbul
Doručak. Slobodno vrijeme ili fakultativni izlet MINIATURK, PIERE LOTTI I EYUP. Odlazimo do brežuljka Pierre Loti do čijeg vrha dolazimo žičarom. Slobodno vrijeme za odmor u legendarnoj starinskoj kafani iz koje se proteže prekrasan pogled na Zlatni rog i grad. Nakon pauze spuštamo se niz brežuljak kroz islamsko groblje. Na koncu stižemo do Eyüpa, za muslimane najsvetijeg mjesta u Istanbulu. Razgled džamije. Nastavljamo do »Turske u malom« – do Miniaturka, gdje su izgrađene najvažnije zgrade Turske i bivšeg Osmanskog Carstva. Poslijepodne povratak u hotel. Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti. Noćenje.

5. DAN, Subota (28.11.2020), Istanbul
Doručak. Odjava iz hotela. Slobodan dan za individualne aktivnosti. Transfer za aerodrom u dogovoreno vrijeme. Let za Sarajevo u 20.50h. slijetanje u Sarajevo u 21:00

CIJENA UKLJUČUJE:
-Let na redovnoj liniji TURKISH AIRLINES na relaciji Sarajevo – Istanbul – Sarajevo
-Aerodromsku taksu
-4 noćenja sa doručkom u hotelu 4* u 1/2 (dvokrevetnim) sobama
-Transfer autobusom od aerodroma Istanbulu do hotela i od hotela do aerodroma Istanbul
-Lokalni vodič u Istanbulu u toku realizacije svih fakultativnih (neobaveznih) izleta.

CIJENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE:
FAKULTATIVNI IZLETI:
– Obilazak Starog grada -Plava džamija, Aja Sofija, Hipodrom, Kapali čaršija i džamija Sulejmanija – 15 EUR
– Topkapi 20,00 €
– Obilazak Taksima – 10 EUR
– Krstarenje Bosforom – 25 EUR
– Posjeta Dolmabahce dvorcu – 30 EUR
– Tursko veče sa večerom i trbušnim plesom – 35 EUR
– Miniaturk, Eyub džamija i Pierre Lotti – 25 EUR
– Lični troškovi

Nadoplata za jednokrevetnu 150,00 KM.

Napomena: U dogovoru sa grupom moguće dodatne realizacije izleta.
Za organizaciju izleta potrebno minimalno 20 prijavljenih osoba.

Dodatne usluge:

  • Putno zdravstveno osiguranje
  • Osiguranje od otkaza putovanja

Mogućnosti plaćanja:

  • Uplata na žiro račun uplatnicom
  • Gotovinski u poslovnici

23.11.2020. – 580,00 KM

 

 

Dokumenti potrebni za putovanje

Državljanima BiH  viza nije potrebna,  dovoljan je pasoš važeći 6  mjeseci nakon povratka.

Prijave / rezervacije zaprimamo do popune slobodnih mjesta.

U roku od 7 dana od prijave kupac uplaćuje 50% vrijednosti aranžmana, a preostali dio je dužan platiti 30 dana prije polaska. Prijava za putovanje vrijedi isključivo uz uplatu avansa.

Aranžman je rađen na bazi 25 prijavljenih putnika po letu. U slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika, organizator zadržava pravo otkaza aranžmana, programa putovanja ili datuma putovanja, i o tome je dužan da obavijesti putnike najkasnije 5 dana prije planiranog početka putovanja.

Organizator putovanja zadržava pravo da u slučaju promjene kursa na monetarnom tržištu i slično promijeni cijenu aranžmana. Dream holidays d.o.o. ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.

NAPOMENA: Promjene plana leta, hotela ili programa putovanja nisu predviđene, ali zadržavamo pravo na iste.. Kategorizacija hotela odgovara službenoj hotelskoj kategorizaciji zemlje u koju se putuje i može biti različita od europskih standarda.

Istanbul. Konstantinopol. Carigrad. Zovite ga kako želite. Grad koji nikada ne spava, grad koji uvijek nudi nešto novo, grad koji kroz cijelu svoju povijest odiše mistikom. Grad koji spaja dva kontinenta, grad koji spaja kulture, grad koji spaja religije. Kakav god vid zabave želite. Istanbul. Kakav god vid odmora želite. Istanbul. Grad za koji nikad nije dosta vremena kako biste istražili sve njegove čari!

en_USEnglish
en_USEnglish