ISTANBUL NOVA GODINA/ Avio

0
Cijena
775 BAM
Cijena
775 BAM
Ime i prezime*
Email Adresa*
Broj telefona*
Poruka*
* Prihvatam uslove putovanja.
Potrebno je popuniti sva polja.
Save To Wish List

Adding item to wishlist requires an account

9563

Zašto izabrati nas ?

 • Najbolje cijene
 • Vama na raspolaganju 24/7
 • Najbolji izbor izleta i aktivnosti

Imate pitanje ?

Ne ustručavajte se nazvati nas. Nas stručni tim će rado razgovarati s vama.

+387 33 431 530

info@dreamholidays.ba

6 dana
Dostupno : 28.12.2022.
Sarajevo
Istanbul
Program putovanja
Ponuda
Termini

1. Dan Sarajevo – Istanbul

Sastanak na Međunarodnom aerodromu u Sarajevu cca 2h prije leta. Chekiranje i pasoška kontrola, te polijetanje za Istanbul u 11:25h. Let u trajanju 100 min., dolazak u Istanbul. Transfer do hotela. Smještaj grupe. Slobodno vrijeme. Noćenje.

2. Dan Krstarenje Bosforom – Dolmabahce dvorac

Doručak. Mogućnost za organizovanje fakultativnog izleta – KRSTARENJE BOSFOROM, privatnom brodicom u trajanju cca 2h, gdje ćete uživati u pogledu na grad na dva kontinenta i vidjeti znamenitosti poput: Galata tornja, mosta, Dolmabahče dvorca, djevojačke kule i dr… Do brodice idemo pješice, gdje ćemo usputno posjetiti džamiju Suleymanija i turbe Sultana Suleymana. Nakon završenog krstarenja mogućnost za fakultativnu posjetu DOLMABAHČE DVORCU, koji je bio sjedište posljednjim Osmanlijama i Ataturku, gdje ćete uživati u bogatstvu i raskoši koji su oni tada imali. U povratku posjeta egipatskom BAZARU ZAČINA I KAPALIČARŠIJI. Slobodno vrijeme za šetnju, shopping i fotografisanje. Povratak u hotel. Noćenje.

3. Dan Cjelodnevni izlet

Doručak. Mogućnost za organizovanje cjelodnevnog fakultativnog izleta koji započinjemo posjetom najvećoj džamiji u Turskoj – ČAMLIDŽA, koja prima preko 60 hiljada vjernika. Nakon čega slijedi posjeta vidikovcu ČAMLIDŽA, slobodno vrijeme za čaj i kahvu. Zatim se spuštamo do luke Uskudar, gdje ćemo ukoliko uslovi budu dozvoljavali posjetiti DJEVOJAČKU KULU. Zatim se vraćamo na evropsku stranu grada, te posjećujemo poznato naselje ORTAKOY. Slobodno vrijeme za fotografisanje ispod mosta koji povezuje dva kontinenta. Dan završavamo posjetom TAKSIMU. Slobodno vrijeme za ručak, i shopping u radnjama poznatih svjetskih brendova. Povratak u hotel. Noćenje.

4. Dan Cjelodnevni izlet

Doručak. Mogućnost za organizovanje cjelodnevnog fakultativnog izleta koji započinjemo posjetom popularnom naselju BALAT – koje je poznato po svojim starim šarenim kućicama, u kojem su nekad živjeli Jevreji koji su došli iz Španije. Slobodno vrijeme za slikanje i kahvu. Dan nastavljamo posjetom naselju EYUP, gdje se nalazi i Vidikovac Pierre loti, kao i džamija Ejubija. Slobodno vrijeme za ručak, šetnju, i shopping . U nastavku dana posjeta jednom od muzeja (MINIATURK, PANORAMA ILI RAHMI KOČ). Cjelodnevni izlet završavamo posjetom jednom od najvećih tržnih centara u gradu – FORUM ISTANBUL, u kojem možete samostalno posjetiti i jedan od najpoznatijih akvarijuma u Evropi – SEA LIFE. Povratak u hotel. Noćenje.

5. Dan Bursa ili Prinčevska ostrva

Doručak. Mogućnost za fakultativni odlazak u grad BURSU – prvu prijestolnicu Osmanskog Carstva. Vožnja u trajanju cca 2h. Po dolasku posjeta Vidikovcu Tophane, turbetu Sultana Osmana… Zatim slijedi posjeta džamiji Ulu, te slobodno vrijeme za šetnju i shopping. Povratak prema Istanbulu u poslijepodnevnim satima. Po dolasku slobodno vrijeme. ILI Mogućnost za fakultativni odlazak na PRINČEVSKA OSTRVA, koja su udaljena cca 1h vremena vožnjom brodicom na redovnoj liniji. Po dolasku kraći obilazak, te slobodno vrijeme za vožnju električnim motorima, biciklima… Povratak prema Istanbulu u poslijepodnevnim satima. Slobodno vrijeme. Noćenje.

6. Dan Istanbul – Sarajevo
Doručak. Slobodno vrijeme. Odjava iz hotela. Transfer prema aerodromu. Chekiranje karata, pasoška kontrola, te polijetanje za Sarajevo u 10:45h. Let u trajanju cca 100min. Dolazak u Sarajevo. Kraj programa.

U cijenu programa je uključeno:

 • Avio prijevoz Sarajevo – Istanbul – Sarajevo; Turkish Airlines
 • Aerodromske takse;
 • Smještaj u hotelu 3* na bazi 5 noćenja sa doručkom u 1/2 ili 1/3 sobama po izboru;
 • Transfer aerodrom – hotel – aerodrom u Istanbulu;
 • Organizacija putovanja, i vodičko osoblje;

U cijenu programa nije uključeno:

 • Putničko-zdravstveno osiguranje 2,00 KM po danu/osobi do 60god.

FakultativnI izleti i ulaznice:

 • KRSTARENJE BOSFOROM – 15,00 EUR,
 • CJELODNEVNI IZLET – 25,00 EUR,
 • TURSKO VEČE – 35,00 EUR;
 • DVORCI – cca 25,00 EUR;
 • BURSA – cca 25,00 EUR;
 • PRINČEVSKA OSTRVA – 10,00 EUR;
 • Doplatu za jednokrevetnu sobu – 240,00 KM

Termin putovanja:

28.12.2022.