ISTANBUL – BURSA – AFYON – ANTALIJA – PAMUKKALE – ISTANBUL

0
Cijena
1,170 BAM
Cijena
1,170 BAM
Ime i prezime*
Email Adresa*
Broj telefona*
Poruka*
* Prihvatam uslove putovanja.
Potrebno je popuniti sva polja.
Save To Wish List

Adding item to wishlist requires an account

14563

Zašto izabrati nas ?

 • Najbolje cijene
 • Vama na raspolaganju 24/7
 • Najbolji izbor izleta i aktivnosti

Imate pitanje ?

Ne ustručavajte se nazvati nas. Nas stručni tim će rado razgovarati s vama.

+387 33 431 530

info@dreamholidays.ba

8 dana
Dostupno : 16.05.2023
Sarajevo
Turska
Program putovanja
Ponuda
Termini
Informacije

1. DAN: Dolazak u Istanbul
Po dolasku na aerodrom u Istanbulu dočekati će Vas vodič na našem jeziku, te slijedi transfer u hotel. Prijava u hotel. Noćenje u Istanbulu.

2. DAN: Istanbul – nezaboravna – magična metropola
Nakon doručka slijedi obilazak nekadašnjeg hipodroma, Plavu džamiju jednu od najstarijih i najljepših džamija na svijetu. Nakon toga nastavljamo do palate Topkapi koja se nalazi na vrhu Sarayburna, jedno od sedam istanbulskih brda između Zlatnog roga, Bosfora i Mramornog mora. Stolječima je bila zvanična rezidencija sultana i predstavlja najimpresivnije blago osmanske dinastije. Onda ćemo posjetite Egipatski bazar, koji se naziva i Bazar začin, sa svojim orijentalnim ukusima i bojama. Noćenje u Istanbulu.Opcionalno: Fascinantni izlet krstarenje BosforomKrstarenje između dvije obale koje razdvajaju Evropu i Aziju, jedinstvena harmonija prošlosti i sadašnjosti, slave i jednostavne ljepote. To je bila privilegija moćnih i bogatih koji od tada žive pored izuzetnih voda Azije.
Opcionalno: Istanbul noću.

3. DAN: Bursa – Ulu džamija – Koza Han – Drevni grad Aizanoi – Afyon
Danas se vozimo u Bursu, drevnu Prusiu, od 1326. godine prvu prijestolnicu Osmanskih sultana. Bogata prijestolnica provincije, smještena u plodnoj dolini, okružena je visokim planinama. Ugaone uličice, živopisne stare kuće, impozantne džamije i gusto naseljene čaršijske ulice, mirisne svim mirisima Orijenta; Duboki mostovi klisure usred grada, romantična stara groblja pored prostranih modernih bulevara i poznati termalni izvori – to je Bursa. Vidjet ćete Ulu džamiju i Koza Han, nekadašnji Bazar svile. Nastavak do Aizanoija, drevnog grada koji leži prema Emet, na periferiji naselja, u gradu Çavdarhisar. Çavdarhisar je postao naselje koje je većina stanovnika napustila grad Çavdarhisar zbog teške situacije zemljotresa 28. marta 1970. godine. Kao rezultat ovog zemljotresa, prva svjetska berza (berza hrane) otkrivena je tokom iskopavanja. Noćenje u Afyonu.

4. DAN: Antički grad Sagalassos – Antalija
Nakon doručka vožnja do Antalije. Usput ćemo posjetiti drevni grad Sagalassos koji bio jedan od najvažnijih i jedan od prvih gradova Pisidije. Sudeći po ruševinama, grad je imao helenističke, rimske i ranobizantske utjecaje. Grad je naseljen 8000 godina prije Krista. Sagalassos je također bio jedan od najbogatijih gradova Pisidija. Grad je prilično dobro očuvan, te građevine kao što su agora, kazalište a nimfej se mogu posjetiti. Noćenje u Antaliji.

5. DAN: Antalija – Karpuzkaldiran
Danas ćete posjetiti Antaliju, jedan od najljepših gradova turske rivijere. Njegovo bogata vegetacija buja zahvaljujući zaštiti koju pruža veličanstvena planina okruženje planine Taurus. Vidjet ćete jedan od simbola grada, Minaret Yivli koji je “„izbušeni” minaret, Na „Kapija tvrđave“, sahat-kula postavljen je na antičku kulu gradske utvrde. Tijekom razgleda grada imat ćete mogućnosti kupovine, posebno nakita i kožne odjeće. Posjet poznatom vodopadu Karpuzkaldiran. Noćenje u Antaliji

6. DAN: Antalya – Pamukkale
Danas se vozimo preko slikovito prekrasnih planina Taurus do Pamukkalea, vrha brda pamučni dvorac,kompleks plitkih terasastih bazena. Usput posjetiti ćemo radionicu tkanja tepiha, gdje ćete vidjeti cijeli proces proizvodnje tepiha (od ekstrakcije sirovine materijali; svile, pamuka i vune do gotovog čvoranog proizvoda). Po dolasku ćete imate priliku za termalno kupanje u termalnom hotelu. Noćenje u Pamukkalama.

7. DAN: Pamukkale – Sardis – Istanbul
Nakon doručka vožnja do Manise do antičkog grada Sarda i posjet ostacima poznatog Artemidinog hram i antičke sinagoge. Na jugoistočnoj strani brda hrama ruševine su bizantske kapele iz 8. stoljeća. Nastavak do Istanbula i noćenje u Istanbulu.

8. DAN: Polazak
Doručak. Transfer do aerodroma. Kraj putovanja.

Cijena uključuje:

 • Povratni let Sarajevo – Istanbul – Sarajevo, uključene takse (Pegasus Airlines 20kg + 8kg)
 • Prijevoz i izleti kako se navodi u programu u modernim, klimatizovanim autobusima
 • Koktel dobrodošlice
 • Kvalificirani turistički vodič, vodič čeka putnike u Istanbulu
 • 7 noćenja u hotelima sa 4* – 5* zvjezdica
 • Polupansion
 • Sve ulaznice kako se navodi u programu

Hoteli:

 • Istanbul: 3 noćenja u hotelu 4* u Istanbulu
 • Afyon: 1 noćenje u hoteli 4* u Afyonu
 • Antalija: 2 noćenja u hotelu 4* u Antalijskoj regiji
 • Pamukkale: 1 noćenje u hotelu 5* u regiji Pamukkala

Cijena ne uključuje (opcionalne nadoplate po osobi):

 • Ručkovi i pića
 • Krstarenje Bosforom
 • Lični troškovi
 • Napojnice (bakšiš) za vodiče i vodiče
 • Osiguranje od otkaza putovanja (usljed opravdanih razloga  smrt, bolest i sl.) 90,00 KM
 • Nadoplata za jednokrevetnu sobu 375,00 KM
 • Pzo za osobe do 60 godina iznosi 16,00 KM.
 • Pzo za osobe od 60 do 70 godina iznosi 24,00 KM
 • Pzo za osobe od 70 do 80 godina iznosi 28,00 KM.

Važno: Za realizaciju izleta potrebno je minimum 10 osoba. Cijene fakultativnih izleta su informativne. Organizacija fakultativnih izleta, njihova cijena, sadržaji i izvedba je u nadležnosti partnerske agencije na destinaciji.

Raspored obilazaka svih lokacija i objekata navedenih u programu ili od strane agencije predloženih fakultativno podložan je promjenama prema procjeni pratitelja/voditelja putovanja, a ovisi o radnim vremenima pojedinih lokacija ili objekata, trenutnoj raspoloživosti pružatelja usluga na terenu te o vremenskim prilikama.

Mogućnosti plaćanja:

 • Uplata na žiro račun uplatnicom
 • Gotovinski u poslovnici

16.05. – 23.05.2023 – 1170,00 KM

 

Dokumenti potrebni za putovanje

Državljanima BiH viza nije potrebna, dovoljan je pasoš važeći 6 mjeseci nakon povratka.

Prijave / rezervacije zaprimamo do popune slobodnih mjesta.

U roku od 7 dana od prijave kupac uplaćuje 50% vrijednosti aranžmana, a preostali dio je dužan platiti 20 dana prije polaska. Prijava za putovanje vrijedi isključivo uz uplatu avansa.

Aranžman je rađen na bazi 25 prijavljenih putnika po letu. U slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika, organizator zadržava pravo otkaza aranžmana, programa putovanja ili datuma putovanja, i o tome je dužan da obavijesti putnike najkasnije 5 dana prije planiranog početka putovanja.

Organizator putovanja zadržava pravo da u slučaju promjene kursa na monetarnom tržištu i slično promijeni cijenu aranžmana. Dream holidays d.o.o. ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.

NAPOMENA:
Molimo cijenjene putnike da provjere da li je valjanost pasoša/putovnice u skladu s pravilima zemlje u koju putujete. Agencija NIJE ODGOVORNA za lične dokumente putnika, ispravnost istih kao i COVID regulacije.
Državljani Bosne i Hercegovine pri ulasku u Tursku moraju imati pasoš čija važnost traje 180 dana, odnosno 6 mjeseci od dana ulaska, a za većinu ostalih država 3 – 6 mjeseci, te su u svakom trenutku moguće izmjene.
Svaki putnik je dužan da se samostalno raspita o COVID restrikcijama, putnim ispravama, viznom režimu, te Agencija ne odgovara za storniranje, kašnjenje letova ili promjene satnica letova i slično.

Promjene plana leta, hotela ili programa putovanja nisu predviđene, ali zadržavamo pravo na iste.. Kategorizacija hotela odgovara službenoj hotelskoj kategorizaciji zemlje u koju se putuje i može biti različita od europskih standarda.

Neispravni putni dokumenti, koji za posljedicu imaju odustajanje od putovanja, ni u kojem slučaju ne obvezuju Dream holidays d.o.o. te se primjenjuju uslovi otkaza putovanja turističke agencije Dream holidays d.o.o.

Kupovina lokalnih proizvoda i usluga tokom izleta je u Vašoj vlastitoj odgovornosti.

Satnice leta i tačne nazive hotela agencija dostavlja putnicima 10 dana pred polazak