ISTANBUL / Avio

0
Cijena
455 BAM
Cijena
455 BAM
Ime i prezime*
Email Adresa*
Broj telefona*
Poruka*
* Prihvatam uslove putovanja.
Potrebno je popuniti sva polja.
Save To Wish List

Adding item to wishlist requires an account

8153

Zašto izabrati nas ?

 • Najbolje cijene
 • Vama na raspolaganju 24/7
 • Najbolji izbor izleta i aktivnosti

Imate pitanje ?

Ne ustručavajte se nazvati nas. Nas stručni tim će rado razgovarati s vama.

+387 33 431 530

info@dreamholidays.ba

5 dana
Dostupno : 10.01.2022.
Sarajevo
Istanbul
Program putovanja
Ponuda
Termini

1.dan Sarajevo – Istanbul

Sastanak na Međunarodnom aerodromu u Sarajevu cca 2h prije leta. Chekiranje i pasoška kontrola, te polijetanje za Istanbul. Let u trajanju 100 min., dolazak u Istanbul. Transfer do hotela. Smještaj grupe. Kraći odmor. Nakon čega slijedi upoznavanje: mjenjačnice, restorani, tramvaji, metroi… Slobodno vrijeme. Noćenje.
 

2.dan Krstarenje – Poludnevni

Doručak. Mogućnost za organizovanje jednog od najljepših fakultativnih izleta u Istanbulu – KRSTARENJE BOSFOROM – privatnom brodicom u trajanju cca 2h, gdje ćete usputno vidjeti: Galata toranj, Dolmabahče dvorac, Ciran dvorac, Bosforski most, Tvrđava Rumeli, djevojačka kula I dr. Slobodno vrijeme. U nastavku dana slobodno vrijeme ili mogućnost za poludnevni obilazak Istanbula, koji započinjemo posjetom naselju EYUP tradicionalnom turskom naselje gdje se nalazi džamija Ejubija, kao i vidikovac Pierre loti. Slobodno vrijeme za kahvu, šetnju i shopping. Dan završavamo posjetom TRŽNOM CENTRU, gdje ćemo uživati u shoppingu u radnjama poznatih svjetskih brendova. Povratak u hotel. Noćenje.
 

3.dan Cjelodnevni

Doručak. Mogućnost za cjelodnevni fakultativni izlet koji započinjemo posjetom najvećoj džamiji u Turskoj – ČAMLIDŽA, koja možete primiti oko 60 hiljada vjernika. Slobodno vrijeme za obilazak i fotografisanje. Nakon toga prelazimo na VIDIKOVAC ČAMLIDŽA, gdje ćemo uživati u najljepšem pogledu na Istanbul, uz čaj, kahvicu, gozleme i kumpir. Zatim se vraćamo na evropski kontinet i idemo do kvarta ORTAKOY, koje je poznato po romantičnom pogledu na most koji spaja dva kontinenta. Slobodno vrijeme za šetnju, i fotografisanje. Dan završavamo posjetom poznatom TRGU TAKSIM, i Istiklal džadi. Taksim je tržni centar na otvorenom gdje se nalaze mnoge radnje poznatih svjetskih brendova. Slobodno vrijeme za šetnju i shopping. Povratak u hotel. Noćenje.
 

4.dan Dolmabahče

Doručak. Mogućnost za fakultativnu posjetu DOLMABAHČE DVORCU, koji je bio sjedište posljednjim Sultanima Osmanskog Carstva. Prilika da uživate u bogatstvu i raskoši koji su oni tada imali. Uživanje u pogledu na Bosfor. Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti koje možete provesti na Egipatskoj pijaci začina I Kapaličaršiji. Noćenje.
 

5.dan Istanbul – Sarajevo

Doručak. Odjava iz hotela. Transfer prema aerodromu u 11:00h. Po dolasku na aerodrome chekiranje karata, pasoška kontrola, te polijetanje za Sarajevo. Let u trajanju cca 100min. Dolazak u Sarajevo. Kraj programa.
 
 
 

5 dana 4 noćenja sa doručkom

 

U cijenu programa je uključeno:

 • Avio prijevoz Sarajevo – Istanbul – Sarajevo; PEGASUS
 • Aerodromske takse;
 • Smještaj u hotelu 3* na bazi 4 noćenje sa doručkom u 1/2 ili 1/3 sobama po izboru;
 • Transferi aerodrom – hotel – aerodrom u Istanbulu;
 • Organizacija putovanja, i vodičko osoblje;

U cijenu programa nije uključeno:

 • Putničko-zdravstveno osiguranje 2,00 KM po danu/osobi do 60god.;
 • Fakultativne izlete i ulaznice; KRSTARENJE BOSFOROM, CJELODNEVNI IZLET, TURSKO VEČE;
 • Doplatu za jednokrevetnu sobu – 120,00 KM
 • Indiviudalni troškovi

Termin polaska:  

10.01.2022. – 465,00KM 

25.03.2022. – 555,00KM

30.03.2022. – 515,00KM za rezervacije do 15.01. cijena poslije 575,00 KM

13.04.2022. – 495,00KM za rezervacije do 30.01. cijena poslije 555,00 KM