BEIRUT / Avio

0
Cijena
1,499 BAM
Cijena
1,499 BAM
Ime i prezime*
Email Adresa*
Broj telefona*
Poruka*
* Prihvatam uslove putovanja.
Potrebno je popuniti sva polja.
Save To Wish List

Adding item to wishlist requires an account

9838

Zašto izabrati nas ?

 • Najbolje cijene
 • Vama na raspolaganju 24/7
 • Najbolji izbor izleta i aktivnosti

Imate pitanje ?

Ne ustručavajte se nazvati nas. Nas stručni tim će rado razgovarati s vama.

+387 33 431 530

info@dreamholidays.ba

8 dana
Dostupno : 11.03.2023.
Sarajevo
Beirut
Program putovanja
Ponuda
Termini

1.dan Sarajevo/ Istanbul Bejrut
Okupljanje grupe na međunarodnom aerodromu Sarajevo u 09:15h. Prijava na let PC292 za Istanbul. Polijetanje u 11:15h. Slijetanje u Istanbul u 15:05h. Odazak u Via Port Marina. Povratak na aerodrom u 19:00 sati. Nastavak leta za Beirut na letu PC755 u 22:00h. Slijetanje u Beirut u 22:50h +1. Nakon obavljenih pasoških i carinskih formalnosti, transfer u hotel u centru grada i smještaj. Noćenje.

2.dan Bejrut
Nakon doručka, fakultativni odlazak u obilazak centra Beiruta i posjeta Nacionalnom muzeju u pratnji lokalnog vodiča. Ručak u toku obilaska. Povratak u hotel. Noćenje.

3.dan Anjar/ Baalbeck
Nakon doručka, odlazak na fakultativni cjelodnevni obilazak drevnih rimskih ostataka kompleksa hramova i zgrada Baalbek izgrađenih od grada Hieropolisa. Prije ulaska u kompleks, posjetićemo Iransku džamiju ( svetište ). Nakon toga odlazak u srednjevjekovni grad Anjar te razgled ostataka Ummayara. Ručak u toku obilaska. Povratak u Beirut u hotel. Noćenje.

4.dan Sidon/ Tyre
Nakon doručka, odlazimo na fakultativni obilazak dijela svjetske baštine pod zaštitom UNESCO, ruševine drevnog Sidon morskog dvorca, dvorca St. Louis te Velike Džamije Sidon iz 16-og vijeka. Također ćemo obići Tyre te obići ostatke svjetske baštine, gdje ćete imati priliku čuti sve o nastanku ljubičaste boje. Ručak tokom obilaska. Povratak u hotel. Noćenje.

5.dan Cedars/ Tripoli
Doručak. Polazak na fakultativni cjelodnevni izlet na najvišu planinu u Libanonu, te šetnja kroz srednjevjekovnu šumu cedra, koji je i zaštitno drvo Libanona. Nakon obilaska nastavljamo prema Tripoliju nekada glavnom gradu, a sada prilično zapostavljenom, te u srednjem vijeku jednu od najvećih luka pored Beiruta i Byblosa koje su se nalazile na kraju puta svile. Ručak tokom obilaska. Povratak u hotel. Noćenje.

6.dan Jeita Grotto/ Harissa/ Byblos
Poslije doručka, polazak na fakultativni cjelodnevni obilazak 24 različite civilizacije u Harissi, te ćemo nastaviti prema nevjerovatnim pećinama Jeita, a obilazak završavamo u Byblosu, jednom od najstarijih gradova na svijetu. Ručak tokom obilazaka. Povratak u hotel. Noćenje.

7.dan Beiteddin / Deir El Kamar
Nakon doručka, odlazak na fakultativni poludnevni odlazak u Biteddin te obilazak palače Emira Bechir II iz 19-og vijeka ( neodoljivo podsjeća na Alhambru ), te odlazak u Deir El Kamar, tipično Libanonsko selo, sa historijskim centrom, soukom ( pijacom ), muzejom, te velikim brojem crkvi i džamija. Ručak. Povratak u Beirut. Slobodno poslijepodne za šoping. Noćenje.

8.dan Bejrut/ Istanbul/ Sarajevo
Rana odjava i transfer na aerodrom u 01:30h. Doručak je breakfast box. Prijava na let PC758, te polijetanje u 04:55h. Slijetanje u Istanbul u 07:50h, te nastavak leta prema Sarajevu na letu PC291 u 10:35h. Slijetanje na sarajevski aerodrom u 10:30h. KRAJ USLUGE

 

U cijenu programa uključeno: 

 • Avio prijevoz na relaciji Sarajevo – Istanbul – Beirut – Istanbul – Sarajevo ( Pegasus Airlines ). Dozvoljeno 20kg + 8 kg ručni prtljag sa uključenim aerodromskim taksama
 • Smještaj u hotelu „Golden Tulip Serenada“ 4* ( ili sličan ) – Hamra ( centar / šetališna zona ) na bazi 7 noćenja sa doručkom
 • Transfer aerodrom – hotel – aerodrom
 • Napojnice za lokalne vodiče i vozača
 • Viza za Libanon: Potrebno: Pasoš važeći još minimalno 6 mjeseci po povratku, dostaviti najkasnije do 20.2.2023.
 • Pratilac grupe i prevodilac, te organizacija putovanja
 • Izlet u Via Marina u Istanbulu u dlasku
 • Boravišna taksa

U cijenu programa nije uključeno:

 • Putničko zdravstveno osiguranje sa Covid19 osiguranjem + 25 KM ( do 60 godina ) + 50 KM ( preko 60 godina )
 • Doplata za jednokrevetnu sobu + 490 KM
 • Fakultativni izleti iz programa sa ulaznicama i uključenim ručkovima

Fakultativni izleti: 

-City tour Beirut                        125,00 KM
-Anjar + Baalbek                       160,00 KM
-Sydon + Tyre                             150,00 KM
-Cedars + Tripoli                        130,00 KM
-Jeitta + Harissa + Byblos       160,00 KM
-Beittedine + Dar el Kamar     135,00 KM

Termin putovanja:

11.03.2023 – 1499,00 KM