ANDALUZIJA – SEVILLA / AVIO

0
Cijena
1,695 BAM
Cijena
1,695 BAM
Ime i prezime*
Email Adresa*
Broj telefona*
Poruka*
* Prihvatam uslove putovanja.
Potrebno je popuniti sva polja.
Save To Wish List

Adding item to wishlist requires an account

12661

Zašto izabrati nas ?

  • Najbolje cijene
  • Vama na raspolaganju 24/7
  • Najbolji izbor izleta i aktivnosti

Imate pitanje ?

Ne ustručavajte se nazvati nas. Nas stručni tim će rado razgovarati s vama.

+387 33 431 530

info@dreamholidays.ba

5 dana
Dostupno : 22.11.2023
Sarajevo
Madrid
Program putovanja
Ponuda
Termini

Program putovanja:

1.DAN – (22.11.2023 – SRIJEDA) – SARAJEVO – SEVILLA
Okupljanje putnika na aerodromu Sarajevo u dogovoreno vrijeme. Check in i pasoške kontrole. Direktan charter let Sarajevo – Sevilla. Po dolasku u Sevillu transfer do hotela. Smještaj u hotel. Slobodno vrijeme za odmor. Noćenje

2. DAN – (23.11.2023. – ČETVRTAK) – SEVILLA
Doručak. Odlazak na fakultativni razgled “prijestolnice” Andaluzije: Kraljevski Alcázar, nekadašnja maurska vladarska palača; veličanstvena Sevillska katedrala s preko 30 oltara, slikama velikih španjolskih majstora Francisca Zurbarana i Goye, mauzolej Kristofora Kolumba, te 96 metara visok toranj Giralda s intrigantnom maurskom dekoracijom (doplata za ulaznicu). Nastavak šetnje do Barrio Santa Cruz, gdje možete kušati specijalitete “tapas”, Plaza de Espana, Palacio de Pedro El Cruel, Torro del Oro, park Marije Luise, Casa Pilatos, … Posliiepodne, preporučujemo individualni odlazak na vožnju brodom rijekom Guadalquivir od Zlatnog Tornja – Torre d’Oro, odakle su u 16. st. isplovljavali Magellan i Cortez, ili posjet Museo de Bellas Artes s impresivnom kolekcijom Murilla, Zurbarana, Ribere te nekoliko platna Diega Velasqueza. U večernjim satima, predlažemo individulani odlazak na program flamenco plesa, koji je nastao upravo u Andaluziji, gdje se nalaze i mnogobrojne škole flamenca. Noćenje.

3. DAN – (24.11.2023. – PETAK) – SEVILLA – GRANADA – SEVILLA
Doručak. Nakon doručka slobodan dan u Sevilli ili fakultativni odlazak autobusom do Granade gdje se nalazi čuvena palače Alhambra, posljednja tvrđava maurskih vladara koja se nalazi na brdu iznad Granade. Alhambra u prijevodu znači “crvena” po boji planine. Razgled palače i vrtova Generalife uz pratnju službenog vodiča ( ulaznica uz doplatu). Po završetku razgleda fascinantne Alhambre, nastavak razgleda Granade u pratnji vodiča do katedrale, kapele katoličkih kraljeva (razgled izvana) i stare arapske ulice Alcacería. Povratak u hotel. Noćenje.

4. DAN – (25.11.2023. – SUBOTA) SEVILLA – CORDOBA – SEVILLA
Doručak. Slobodan dan u Sevilli ili mogućnost fakultativnog odlaska u Cordobu. Cordoba se nalazi u uvali rijeke Guadalquivir i u podnožju masiva Sierra Morena. U starom gradu se još mogu vidjeti tragovi iz doba kad je Cordoba bila glavni grad Rimske republike Hispanie, provincije Bética ili prijestolnice kalifata u doba muslimanske ere. Posjeta džamiji-katedrali La Mezquita jednom od najveličanstvenijih spomenika islamske kulture koja je uvrštena u svjetsku baštinu UNESCO-a 1984. god. Iz Rimskog doba tu se nalaze most, hram, teatar kao i mauzolej posvećen bogatoj rimskoj porodici. U blizini džamije-katedrale se nalazi i Jevrejska četvrt sa sinagogom kojeg formiraju mnoge nepravilne ulice kao što su Calleja de las Flores i Calleja del Pañuelo. Na jugozapadnom dijelu grada se nalaze Alcázar de los Reyes Cristianos, nekadašnja rezidencija kraljeva kao i sjedište Inkvizicije. U neposrednoj blizini su i kraljevske staje, poznate po rasplodu čuvenog Andaluzijskog konja. Povratak u hotel. Noćenje.

5. DAN – (26.11.2023. – NEDELJA) – SEVILLA – SARAJEVO
Doručak. Check out iz hotela. Transfer od hotela do aerodroma. Check in i pasoške kontrole. Direktan charter let Sevilla – Sarajevo. Kraj putovanja.

Aranžman uključuje:
• Avio karta na relaciji Sarajevo – Sevilla – Sarajevo – direktan charter let
• Transfere – aerodrom – hotel – aerodrom u Sevilli
• Smještaj u odabranom hotelu na bazi 4 noćenja sa doručkom u 1/2 sobama
• Kompletnu organizaciju putovanja uz pratnju vodiča tokom cijelog putovanja
• popust od 30% za djecu od 2 do 11,99 godina za smjestaj uz dvije odrasle osobe u istoj sobi

Aranžman ne uključuje:
• Obavezno putničko-zdravstveno osiguranje 10 KM po osobi
• Boravišne takse
• Fakultativne izlete
• Doplata za 1/1 sobu hotel 3* iznosi 300 KM; hotel 4* iznosi 400KM; hotel 5* iznosi 800KM


 Termini putovanja:

22.11– 26.11.2023.

FIRST MINUTE DO 30.09.2023.

 Hotel 3* – 1.695,00 KM

Hotel Hilton Garden Inn 4* ili hotel Silken- 1.795,00 KM

Hotel 5* – 2.295,00 KM