ANDALUZIJA / Avio

0
Cijena
1,800 BAM
Cijena
1,800 BAM
Ime i prezime*
Email Adresa*
Broj telefona*
Poruka*
* Prihvatam uslove putovanja.
Potrebno je popuniti sva polja.
Save To Wish List

Adding item to wishlist requires an account

14608

Zašto izabrati nas ?

  • Najbolje cijene
  • Vama na raspolaganju 24/7
  • Najbolji izbor izleta i aktivnosti

Imate pitanje ?

Ne ustručavajte se nazvati nas. Nas stručni tim će rado razgovarati s vama.

+387 33 431 530

info@dreamholidays.ba

5 dana
Dostupno : 02.05.2024
Sarajevo
Malaga
Program putovanja
Ponuda
Termini

Program putovanja:

1. DAN, Četvrtak (02.05.2024), Sarajevo-Istanbul-Malaga
SARAJEVO- ISTANBUL – MALAGA- TOREMOLINOS. Sastanak putnika kod INFO PULTA pored šaltera za check in na Sarajevskom aerodromu u 07.10 h. Let za Istanbul planiran u 09.10 sati sa presjedanjem za Malagu u 13:20.Slijetanje u Malagu predviđeno u 16:55.  Malaga je smještena na krajnjem jugu Španije i drugi je po veličini grad u pokrajini Andaluzija. Takođe je glavni grad provincije Malaga. Prostire se na obalama dvije rijeke, Gvadalmendina i Gvadalorse, koje se ulivaju u Sredozemno more. Na području Malage preovladava mediteranska suptropska klima, sa veoma toplim ljetima i blagim zimama. U Malagi se rodio čuveni španski slikar Pablo Pikaso, kao i glumac Antonio Banderas. Malaga je danas veoma popularna turistička destinacija sa brojnim znamenitostima. varijanta gaspača. Grad je poznat i po vrhunskim vinima, koja spadaju u red najboljih u Evropi. Malaga je grad odlične zabave, kulture i hrane. Ovo je sjajna destinacija za nezaboravno uživanje. Odlazak za Toromolinos. Transfer do hotela. Smeštaj u hotel . Slobodno vrijeme. Večera. Noćenje.

2.DAN, Petak (03.05.2024),Granada- Alhambra-Toremolinos
Doručak. Nakon doručka cjelodnevni izlet u Granadu. Polazak prema Granadi, smještenoj u podnožju Sierra Nevade, posljednjem uporištu Maura na Pirinejskom poluotoku koji su se tu zadržali sve do 1492. godine. Granada je na glasu kao jedan od naljepših i najposebnijih španjolskih gradova te postoji mnogo španjolskih izreka koje govore o ljepoti ovoga grada koji će opčiniti svakoga: “Tko nije vidio Granadu, nije vidio ništa”; “Ako trebate vidjeti samo jedan grad u Španiji – neka to bude Granada”, Odlazak u razgled slavne palate Alhambre, najznačajnije i najbolje očuvane arapske palate iz 13. st. (ulaznica u cijeni). Ovo arhitektonsko remek-djelo jedno je od ne samo španjolskih, nego i europskih, odnosno svjetskih bisera. Maurski vladari su Alhambru zamislili kao raj na zemlji, stoga će vas cijeli kompleks zaista ostaviti bez daha i dati osjećaj uzvišenog mjesta. Palaču okružuju dobro očuvani vrtovi Generalife iz 14. st., te dva ulaza, Puerta de las Armas i Puerta de la Justicia. Obilazak nastavljamo razgledom Al Casabe, palače Carlosa V, Nasridskih palača i vrtova. Toranj Comares najviši je u palači, a u njemu je bila smještena Prijestolnička, zvana još i Izaslanička dvorana, koju je koristio vladajući (sultan) za primanje svojih izaslanika. U 18. i 19. stoljeću Alhambra je ostala gotovo zaboravljena, u njoj su živjeli beskućnici i prosjaci, a Napoleon je u svojim pohodima razrušio čak dva tornja Alhambre. Srećom, tornjevi su obnovljeni, a od 1870. g. Alhambra je zaštićena i proglašena nacionalnim spomenikom, dok je od 1984. godine i na popisu UNESCO-ove svjetske baštine! Nakon razgleda kompleksa kraće slobodno vrijeme. Poslijepodne odlazak u središte Granade gdje ćemo vidjeti historijsku jezgru grada, trgovačku ulicu Alcacerias, Plaza Nueva, Capillu Real (posljednje počivalište slavnog kraljevskog para, Izabele i Fernanda). Tko želi, preporučujemo individualni posjet kapeli. Slobodan ostatak dana za individualne aktivnosti. Preporučujemo posjetu poznatoj četvrti Albaícin, uskih i vijugavih uličica u usponu, s koje ćete napraviti najljepšu fotografiju Alhambre. Povratak u hotel. Večera. Noćenje.

3.DAN, Subota (04.05.2024)  Toremolinos- Cordoba-Toremolinos
Doručak. Nakon doručka slijedi  izlet za Kordobu, jedan od najljepših gradova-muzeja na svijetu. Grad su osnovali Kartaginjani, zatim je bio glavno rimsko naselje, pa prijestolnica maurskog španskog kalifata, kao i sjedište ozloglašene inkvizicije. Iz vremena rimske imperije ostao je most sa lukovima, preko rijeke Gvadalkivir, kojim je Cezarov put vodio do naselja kroz monumentalnu kapiju, koja je i danas svojevrstan ukras grada. U vrijeme Rimljana cijeli grad je bio opasan bedemima, kulama i kapijama. Kasnije su Arapi na rimskim ruševinama podigli zidine i u tim okvirima je nastao najljepši dio – stari dio grada. Zaštitni znak Kordobe je svakako katedrala La Meskita, poznatija kao „džamija hiljadu stubova“, jedinstvena građevina na svijetu, u kojoj su vrijeme i prostor ujedinili ono što je nemoguće spojiti. Gradnju džamije započeo je krajem VIII vijeka emir Abd al-Rahman I, iz dinastije Omajada, koja je tada vladala skoro cijelom Španijom. Džamija, na 110 stubova, sa neizbježnim dvorištem prepunim pomorandži, ali bez detaljne dekoracije, završena je za svega 17 godina. Od XIII vijeka hrišćanski vladari Kastilje su ljubomorno čuvali blistavi spomenik dinastije Omajada, punih tri stotine  godina, sve dok Karlo V nije odobrio poglavarima crkve da se poruši dio džamije i da se u centralnom dijelu podigne  katedrala. Sama džamija je ovom dogradnjom izgubila na ljepoti, ali je dobila  na autentičnosti. Panoramsko razgledanje grada pješice. Slobodno vrijeme za individualno istraživanje grada. Povratak u hotel. Večera. Noćenje.

4.DAN, Nedjelja (05.05.2024) Toremolinos-Malaga-Toremolinos
Doručak. Nakon doručka odlazak na izlet u Malagu. Dolazak u Malagu, rodni grad Pabla Picassa i Antonia Banderasa. Slijedi razgled Malage uz pratnju vodiča. Krećemo od Centralnog trga Plaza San Juan De Dios – Historijski centar Malage – Kuća Picasso – Teatro Cervantes – Plaza de la Merced – Plaza de la Marina – Catedral de la Encarnación de Málaga, ili kraće Katedrala ‘Manquita’ kojoj domaćini tepaju jednoruka dama zbog toga što ima samo jedan toranj – Crkva sv. Jakova – Santiago, u kojoj je kršten Pablo Picasso i Palacio de Buena Vista iz 16. stoljeća gdje je smješten Muzej Picasso – Teatro Romano, ostaci rimskog teatra – Marina u Malagi. Potom slijedi odlazak pred Alcazabu i Gibralfaro ( Ulaznica uz doplatu ) – dvije tvrđave koje se uzdižu iznad Malage s kojih se pruža prekrasan vidikovac na plaže.

Prošetati ćemo se do Mirador de Gibralfaro, mjesta odakle dolazi slika koja se nalazi na većini razglednica – pruža se prekrasan pogled na arenu u Malagi. Nakon razgleda tvrđava završavamo sa šetnjom po poznatoj plaži Malagueta. Slobodno vrijeme. Po dogovoru slijedi povratak u hotel uz usputno zaustavljanje u poznatom outlet centru McArthurGlen Designer Outlet Malaga. Večera. Noćenje

5.DAN, Ponedjeljak (06.05.2024) Malaga- Istanbul – Sarajevo
Doručak. Odjava iz hotela. Transfer za aerodrom u dogovoreno vrijeme. Let za Istanbul planiran  u 12:05  sa presjedanjem za Sarajevo u 18:50 sa dolaskom u Sarajevo u 19:40. Kraj programa.

 U cijenu programa je uključeno:

-Let na redovnoj liniji TURKISH AIRLINES na relaciji Sarajevo – Istanbul – Malaga-Istanbul-Sarajevo

-Aerodromsku taksu

-4 noćenja na bazi polupansiona u hotelu Ibersol Torremolinos Beach 4* ili sličan, u 1/2 (dvokrevetnim) sobama

-Boravišna taksa

-Transfer autobusom od aerodroma Malaga do hotela i od hotela do aerodroma Malaga

-Lokalni vodič  u toku realizacije svih izleta.
-Izleti Granadai Alhambra sa ulazinicom i lokalnim vodičem,
-Cordoba sa ulaznicom za Veliku Džamiju,
-Malaga + shopping

U cijenu nije uključeno:

-Flamenko veče 50,00 EUR
-Putničko zdravstveno osiguranje za osobe do 60 godina 2,00 KM po danu, preko 60 do 70 godina 3,00 KM po danu
-Lični troškovi
-1/1 soba na upit
Organizator zadržava pravo izmjene cijene aranžmana i fakultativnih izleta u slučaju drastičnih povećanja cijene nafte na svjetskom tržištu ili monetarnih poremećaja na finansijskom tržištu a koji utiču na kalkulativne elemente ovog aranžmana.

 Termini putovanja:

 5 dana (4 noćenja) – avionom                                                

02.05.2024 – 06.05.2024.

First minute CIJENA do 15.01.2024 1800,00 KM
*sa uplatom avansa 300,00 KM