ALBANIJA – Kružna tura

0
Cijena
649 BAM
Cijena
649 BAM
Ime i prezime*
Email Adresa*
Broj telefona*
Poruka*
* Prihvatam uslove putovanja.
Potrebno je popuniti sva polja.
Save To Wish List

Adding item to wishlist requires an account

10111

Zašto izabrati nas ?

 • Najbolje cijene
 • Vama na raspolaganju 24/7
 • Najbolji izbor izleta i aktivnosti

Imate pitanje ?

Ne ustručavajte se nazvati nas. Nas stručni tim će rado razgovarati s vama.

+387 33 431 530

info@dreamholidays.ba

6 dana
Dostupno : 27.04.2023
Sarajevo
Albanija
Program putovanja
Ponuda
Termini

1.DAN – 27.04.2023. (četvrtak) SARAJEVO – TREBINJE – SKADAR
Polazak ispred Zemaljskog muzeja u 07:00 h vožnja do Trebinja. U Trebinju pravimo pauzu gdje ćemo obići sami centar Trebinja uključujući centralni park, zidine grada i Osman pašinu džamiju. Nastavak vožnje preko Nikšića, Podgorice do Skadra. Po dolasku u Skadar, smještaj u hotelu Rozafa 4*, slobodna večer. Noćenje.

2.DAN – 28.04.2023. (petak) SKADAR – TIRANA – DRAČ
Doručak. Nakon doručka obilazak Skadra, drugog najvećeg i najznačajnijeg grada Albanije. Fokus obilaska je tvrđava Rozafa odakle se pruža predivan panoramski pogled na čitavu okolinu Skadra. Tvrđava Rozafa stara je preko dvije hiljade godina. Uz nju je vezana legenda koja kaže da su je gradila tri brata ali sve što bi preko dana sazidali, preko noći bi vile porušile. Ime tvrđave „Rozafa“potiče od imena „vjerne ljube“ namlađeg od trojice braće koja je kao žrtva uzidana u tvrđavu.
Nastavak putovanja za Tiranu. Nakon kraće pauze krećemo u obilazak glavnog grada Albanije: centralni Skenderbeg Trg, Edhem pašina džamija sa sahat kulom, Enver Hodžina piramida. Slobodno vrijeme. U popodnevnim satima polazak za Drač. Večera. Noćenje u hotelu Sandy Beach Resort 4+*.

3.DAN – 29.04.2023. (subota) DRAČ – BERAT – GJIROKASTRA – SARANDA
Doručak. Nakon doručka nastavak putovanja prema Beratu, “Gradu sa hiljadu i jednim prozorom”, koji je tako nazvan zahvaljujući mnogobrojnim prozorima koji ukrašavaju stare kamene i bijelo okrečene kuće. Berat je 2008.g. uvršten u UNSECO-vu listu svjetske baštine kao grad-muzej. Posebno se ističe četvrt Mnagalem izgrađena polovinom 11.vijeka kojeg odlikuju uske, skrivene, kaldrmisane ulice koje dodaju draž i ljepotu ovom inače prekrasnom gradu. Obilazak citadele; Nastavak putovanja ka Gjirokastri. Po dolasku, razgled grada i posjera dvorca u Gjirokastri. Nastavak vožnje za Sarandu. Po dolasku smještaj u hotel. Večera. Noćenje.

4.DAN – 30.04.2023. (nedjelja) SARANDA – BLUE EYE / KRF – SARANDA
Nakon doručka moguć fakultativni cjelodnevni odlazak na otok Krf uz doplatu, ili fakultativni odlazak na izvore “Plavo oko”, gdje se sastajanjem 17 izvora formira jedan veliki izvor koji podsjeća na plavo oko, ili Slobodan dan za kupanje.
Po završetku obilaska povratak u Sarandu. Večera. Noćenje.

5. DAN – 01.05.2023. (ponedjeljak) SARANDA- VLORE –KARABURUN -DRAČ
Doručak. Nakon doručka nastavak putovanja prema Vlore, gdje je predviđena pauza i kraći individualni razgled grada. Vlore je grad kojeg nazivaju “gradom albanske zastave” jer je u njemu proglašena nezavisnost Albanije a još ga nazivaju i “biserom dva mora” (Jadranskog i Jonskog) a po veličini je treći najveći grad u Albaniji. Grad je izuzetno prostran jer je na ravnici i ima cca 80.000 stanovnika. Ima prekrasnih zgrada, ima ruševina i nedovršenih kuća, zgrada i hotela. Spoj je izuzetno modernog i zapuštenog. Gradsko šetalište je moderno uređeno i proteže se kilometrima uz gradsku plažu, popločano, s palmama i bezbroj kafića. U dogovoru sa grupom polazak na fakultativno krstarenje do poluotoka Karaburun. Poluotok Karaburun, s druge strane, je najveći poluotok u Albaniji, nekad bivša baza albanske ratne mornarice, a smješten je na istočnom dijelu Otrantskog zaljeva, gdje se spajaju Jadransko i Jonsko more. Po završetku krstarenja nastavak vožnje prema Draču. Po dolasku u hotel Sandy Beach Resort 4*. Večera i noćenje.

6. DAN – 02.05.2023. (utorak) DRAČ -KRUJA-SARAJEVO
Doručak. Nakon doručka vožnja prema gradu Kruje, nekadašnjeg glavnog grada Albanije te rodnog grada narodnog heroja Albanije, Skenderbega, koji je u 15.vijeku bio na čelu albanskog otpora nadolazećem osmanskom carstvu. Grad se nalazi 32km sjeverno od Tirane i najposjećenija je atrakcija Albanije odakle se pruža izuzetan panoramski pogled na planine. Obilazimo tvrđavu s Fatihovom džamijom iz 15.vijeka, koja je nekad bila utvrđenje Skenderbega. Također ćemo posjetiti i Skenderbegov muzej u Kruji (fakultativno-ulaznica cca 2€) ,najveći i najznačajniji u čitavoj Albaniji, s obiljem eksponata od kojih su neki stari preko 500 godina. Ovdje se mogu vidjeti izvrsni vezeni detalji na pamuku, svili i vuni, te drugi detalji poput keramike i metalnog oruđa. U sklopu obilaska posjećujemo i bazar Kruje u kojima se nalazi mnoštvo radnjica sa autentičnim suvenirima. Po završetku obilaska krećemo za Sarajevo putem kao i u dolasku, s pauzama za odmor i kafu. Dolazak u Sarajevo u večernjim satima. Kraj usluge.

 

U cijenu programa je uključeno:

 • prijevoz autobusom visoke turističke klase na datoj maršuti putovanja
 • smještaj u dvokrevetnim sobama u hotelima 4* na bazi 1 noćenja s doručkom (BB) -Skadar, 2
   polupansiona (HB)-Drač, 2 polupansiona (HB)-Saranda.
 • ulaznice za obilazak: Rozafa u Skadru; dvorac u Gjirokasteru.
 • pratilac grupe tokom čitavog putovanja
 • lokalni akreditovani turistički vodiči
 • organizacija putovanja

U cijenu programa nije uključeno:

 • Putničko i zdravstveno osiguranje (mogućnost doplate za osiguranje od COVID-19)
 • Doplata za jednokrevetnu sobu + 240 KM
 • Dijete do 11,99 godina ostvaruje popust 220 KM
 • Doplata za dodatno sjedište + 125 KM
 • Doplata za prvi red u autobusu ( obavezna 2 sjedišta ) + 95 KM po sjedištu
 • Doplata za sjedište po želji ( obavezna dva vezana sjedišta ) + 45 KM po sjedištu
 • Fakultativno krstarenje do poluotoka Karaburun – 35EUR (prijave za krstarenje prije polaska)

Termin putovanja: 

27.04. – 02.05.2023 

Cijena aranžmana 649,00 KM (za prvih 10 rezervacija) 

Redovna cijena: 699,00 KM