1.820.3345.33 info@dreamholidays.ba

Likija

0
Cijena
od642 BAM
Cijena
od642 BAM
Ime i prezime*
Email Adresa*
Broj telefona*
Upit*
Save To Wish List

Adding item to wishlist requires an account

3298

Zašto izabrati nas ?

 • Najbolje cijene
 • Vama na raspolaganju 24/7
 • Najbolji izbor izleta i aktivnosti

Imate pitanje ?

Ne ustručavajte se nazvati nas. Nas stručni tim će rado razgovarati s vama.

+387 33 431 530

info@dreamholidays.ba

8 dana
Dostupno 26.02 - 04.03
Sarajevo
Likija
Min godina 5+
Detalji

Kružno putovanje Turskom: Myra, Daylan, Efez, Pamukkale, Hierapolis i Antalija

Likija sa uključenim letom i taksama, noćenjima sa polupansionom u hotelima 4 i 5*, transfer + fakultativni izleti

Likija je starovjekovna regija koja se nalazila u današnjoj jugozapadnoj Turskoj. Dinamičnoj povijesti pod utjecajem moćnih civilizacija svjedoče atraktivni ostaci gradova iz antike. Osim jedinstvenih antičkih ostataka očarat će vas ugodna klima, gastronomija, kultura i prirodne ljepote. Ne smijete propustiti Efez, jedinstveni lokalitet rimskog grada koji fascinira svojom veličinom i očuvanošću i u čijoj se blizini nalazi kuća Djevice Marije te Pamukkale, kompleks prirodnih termalnih izvora s bazenima u kojima je uživala i Kleopatra, zatim atraktivnu Antaliju i još mnogo toga…

Agencija Dream holidays d.o.o. je osigurana u slučaju insolventnosti ili stečaja kod Sarajevo osiguranja broj police 3213061 i 3213060.

Cijena uključuje

 • Povratni let Sarajevo – Istanbul – Antalija
 • Prijevoz i izleti kako se navodi u programu u modernim, klimatizovanim autobusima
 • Koktel dobrodošlice
 • Kvalificirani turistički vodič
 • 7 noćenja u hotelima sa 4 - 5* zvjezdica
 • Polupansion
 • Sve ulaznice kako se navodi u programu

Cijena ne uključuje (opcionalne nadoplate po osobi)

 • Izlet brodom Kekova (s ručkom) 45 €
 • Izmir (poludnevni izlet sa ručkom) 55 €
 • Dalyan (poludnevni izlet sa ručkom) 40 €
 • Akvarij 30 €
 • Vožnja balonom u Pamukkaleu 150 € ukoliko dozvole vremenski uslovi
 • Ručak 15 €
 • Lični troškovi

Dodatne usluge u agenciji

 • Putno zdravstveno osiguranje
 • Osiguranje od otkaza putovanja

Mogućnosti plaćanja

 • Uplata na žiro račun uplatnicom
 • Kreditne kartice
Dokumenti potrebni za putovanje

 Državljanima BiH  viza nije potrebna,  dovoljan je pasoš važeći 6  mjeseci nakon povratka.

Prijave / rezervacije zaprimamo do popune slobodnih mjesta.

U roku od 7 dana od prijave kupac uplaćuje 50% vrijednosti aranžmana, a preostali dio je dužan platiti 30 dana prije polaska. Prijava za putovanje vrijedi isključivo uz uplatu avansa.

Aranžman je rađen na bazi 25 prijavljenih putnika po letu. U slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika, organizator zadržava pravo otkaza aranžmana, programa putovanja ili datuma putovanja, i o tome je dužan da obavijesti putnike najkasnije 5 dana prije planiranog početka putovanja.

Organizator putovanja zadržava pravo da u slučaju promjene kursa na monetarnom tržištu i slično promijeni cijenu aranžmana. Dream holidays d.o.o. ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.

NAPOMENA: Promjene plana leta, hotela ili programa putovanja nisu predviđene, ali zadržavamo pravo na iste.. Kategorizacija hotela odgovara službenoj hotelskoj kategorizaciji zemlje u koju se putuje i može biti različita od europskih standarda.

Program

Dan 1Dolazak u Antaliju

Po dolasku dočekuje Vas turistički vodič uz osvježenje u hotelu. Noćenje u Antaliji.

Dan 2Myra - Sv. Nikola

Na putovanju Vas vodimo duž obalnog puta koji pruža izvrstan pogled na more, mirne borove šume i brdovite vrhove planina Taurus. Uskoro stižete u Myru. Tamo posjećujete kamene grobnice, koje su među najfascinantnijim mjestima koje treba posjetiti u Turskoj. Grobnice i sarkofazi datiraju od 4. stoljeća p.n.e. U Myri se također nalazi crkva Sv. Nikole, gdje je sahranjen Sv. Nikola. Noćenje u provinciji Mugla.

Dan 3Likija

Danas idemo na putovanje brodom kroz močvarni pejzaž Dalyana. Plaža Iztuzu, poznatija i kao plaža kornjača, koja se nalazi na kraju lagune, je dostupna samo brodom. Tu ćemo napraviti pauzu, plivati i vratiti se na obalu. Nastavljamo putovanje do Kušadasija, gdje ćemo provesti sljedeće 2 noći.

Opcija: Putovanje brodom do Dalyana: 40 € po osobi

Dan 4Efez

Danas ćemo posjetiti Efez, jedno od najvećih arheoloških nalazišta na svijetu. Grad je odlično očuvan. Antikviteti čekaju da ih dalje istražite: javna agora, Domicijev hram, Nymphaeum, termalni izvori, prostrani teatar (među najvećim na svijetu sa 25.000 sjedišta),
mramorna avenija Arkadia, i Celzijusova biblioteka.

Dan 5Pamukkale

Put kroz prekrasnu dolinu Mäanderdo Pamukkale, na bosanskom poznatiju pod nazivom „Dvorac od pamuka“. Snježnobijeli krečnjak vidljiv izdaleka od kojeg su izgrađene terase je stvoren od sedimenata oblikovanih termalnim vodama. Fascinantni prirodni spektakl je od drevnih vremena poznat po ljekovitim svojstvima. Nakon dolaska ćete imati priliku da se okupate na termalnom izvoru termalnog hotela. Noćenje u Pamukkaleu.

Dan 6Hierapolis

Ruševine fantastičnog grada Hierapolisa, koji je bio na vrhuncu slave tokom Rimskog Carstva, se protežu duž ruba terasa od krečnjaka. U njih spadaju ostaci temelja Apolonovog hrama koji datiraju iz III stoljeća n.e. Rimski teatar je prekrasan i raskošan sa pedeset stepenica od travertina. Putovanje se nastavlja kroz nevjerovatni krajolik Planina Taurus u Antaliji, uključujući posjetu pletionici ćilima, gdje ćete se upoznati sa cjelokupnim procesom proizvodnje ćilima (od proizvodnje sirovina; svile, pamuka i vune do završenog pletenog proizvoda). Dva noćenja u provinciji Antaliji.

Dan 7Antalija – Vodopadi Karpuzkaldıran

Posjeta Antaliji, jednom od najljepših gradova na turskoj rivijeri. Krasi ga bogata vegetacija koja raste zaštićena prekrasnim planinskim krajolikom planina Taurus. Vidjet ćete simbole grada, Munaru Yivli koja predstavlja „valjanu“ munaru, gradski sat je postavljen na drevni toranj gradske utvrde, marinu i najbolje očuvani dio gradskih zidina. Tokom obilaska grada ćete imati priliku da odete u shopping, naročito nakita i kože. Nakon toga ćete otići u obilazak Vodopada Karpuzkaldıran.

Dan 8Polazak

Dovest ćemo Vas na aerodrom autobusom po rasporedu polaska kako biste otputovali kući.

Termini
Cijena po osobi u dvokrevetnoj sobi
Datum polaska: 26.02.2020

Cijena: 642,00 KM

Datum polaska: 11.03.2020

Cijena: 681,00 KM

Datum polaska: 25.03.2020

Cijena: 681,00 KM

Datum polaska: 08.04.2020

Cijena: 700,00 KM

Datum polaska: 22.04.2020

Cijena: 739,00 KM

Doplata za jednokrevetnu sobu iznosi 205 KM

Fakultativni izleti

Za realizaciju izleta potrebno minimum 10 osoba. Cijene fakultativnih izleta su informativne. Organizacija fakultativnih izleta, njihova cijena, sadržaji i izvedba je u nadležnosti partnerske agencije. 

 • Izlet brodom Kekova (s ručkom) 45 €
 • Izmir (poludnevni izlet sa ručkom) 55 €
 • Dalyan (poludnevni izlet sa ručkom) 40 €
 • Akvarij 30 €
 • Vožnja balonom u Pamukkaleu 150 € ukoliko dozvole vremenski uslovi
 • Ručak 15 €
Mjesta koja ćete posjetiti

Efez: U antičko doba bio je jedan od najvećih i najvažnijih grčkih gradova u Maloj Aziji. U njemu se nalazilo jedno od sedam svjetskih čuda, Artemidin hram. Efez se danes smatra Za jedno od najvećih arheoloških nalazišta u svijetu i jedno najpoznatijih atrakcija Turske.

Pamukkale: turski “Pamučna palača”, čuvene po svojim sniježno bijelim terasama iz vapnenca. Te formacije nastale su djelovanjem termalne vode posebno bogate vapnencom. U povoljnom utjecaju te vode na zdravlje uživali su već i stari Rimljani. Danas su Pamukkale dio UNESCO-ve svjetovne kulturne baštine i omiljena turistička destinacija.

Antički grad Hierapolis prostire se iznad bajkovitih termalnih terasa. Poznat je izuzetno dobro očuvanom amfiteatru iz 2. stoljeća, te ostacima rimskih termi, Apolonovoga hrama i gradskih vrata.

Antalija,jedno od najljepših gradova turske rivijere nalazi se u podnožju gorja Taurus. Svoje posjetitelje privlači s predivnim pIažama, prirodnim ljepotama i brojnim kulturnim spomenicima.

Galerija
en_USEnglish
en_USEnglish