1.820.3345.33 info@dreamholidays.ba

Kapadokija

0
Cijena
od681 BAM
Cijena
od681 BAM
Ime i prezime*
Email Adresa*
Broj telefona*
Upit*
Save To Wish List

Adding item to wishlist requires an account

4108

Zašto izabrati nas ?

 • Najbolje cijene
 • Vama na raspolaganju 24/7
 • Najbolji izbor izleta i aktivnosti

Imate pitanje ?

Ne ustručavajte se nazvati nas. Nas stručni tim će rado razgovarati s vama.

+387 33 431 530

info@dreamholidays.ba

8 dana
Dostupno 04.03 - 11.03
Sarajevo
Kapadokija
Min godina 5 +
Kapacitet 20
Detalji

Kružno putovanje Kapadokija, Antalija, Konya, Göreme, Avanos…

Kapadokija sa uključenim letom i taksama, noćenjima sa polupansionom u hotelima 4 i 5*, transfer + fakultativni izleti

Kapadokija je ime za čudesno područje koje se nalazi u trokutu između gradova Nevsehira, Nigdea i Aksarayja. Jedno je od najpopularnijih turističkih odredišta u Turskoj zbog svojih jedinstvenih geoloških, povijesnih i kulturnih atrakcija. To je zemlja bajki, tajanstvena i očaravajuća. Ovdje možete uživati u nevjerojatnim prirodnim čudima, otkrivati tajnovite podzemne gradove, upoznati bogatu kulturu i povijest ili u zoru poletjeti balonom iznad bajkovitog krajolika. Iskoristite našu izvanrednu ponudu i pođite s nama u nezaboravnu pustolovinu! 

Agencija Dream holidays d.o.o. je osigurana u slučaju insolventnosti ili stečaja kod Sarajevo osiguranja broj police 3213061 i 3213060.

Cijena uključuje

 • Kvalificirani turistički vodič
 • 7 noćenja u hotelima sa 4 - 5* zvjezdica
 • Polupansion
 • Sve ulaznice kako se navodi u programu

Cijena ne uključuje (opcionalne nadoplate po osobi)

 • Izlet: 1. Ortahisar, dolina ljubavnika i podzemni grad, ili 2. Dolina Ihlarai podzemni grad (Prema lokaciji hotela i vremenskim uslovima, vodiči će ponuditi jednu od opcija za izlet) 55€
 • Hamam (Turska kupelj): 35€
 • Turska večer u Kapadokiji : 45€
 • Sema (ples derviša) u Kapadokiji: 20€
 • Izlet u Alanyu s ručkom: 45€
 • Jeep safari u Kapadokiji 50€
 • Vožnja balonom u Kapadokiji 225€
 • Ručak 15€
 • Lični troškovi

Dodatne usluge

 • Putno zdravstveno osiguranje
 • Osiguranje od otkaza putovanja

Mogućnosti plaćanja

 • Uplata na žiro račun uplatnicom
 • Kreditne kartice
Dokumenti potrebni za putovanje

 Državljanima BiH  viza nije potrebna,  dovoljan je pasoš važeći 6  mjeseci nakon povratka.

Prijave / rezervacije zaprimamo do popune slobodnih mjesta.

U roku od 7 dana od prijave kupac uplaćuje 50% vrijednosti aranžmana, a preostali dio je dužan platiti 30 dana prije polaska. Prijava za putovanje vrijedi isključivo uz uplatu avansa.

Aranžman je rađen na bazi 25 prijavljenih putnika po letu. U slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika, organizator zadržava pravo otkaza aranžmana, programa putovanja ili datuma putovanja, i o tome je dužan da obavijesti putnike najkasnije 5 dana prije planiranog početka putovanja.

Organizator putovanja zadržava pravo da u slučaju promjene kursa na monetarnom tržištu i slično promijeni cijenu aranžmana. Dream holidays d.o.o. ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.

NAPOMENA: Promjene plana leta, hotela ili programa putovanja nisu predviđene, ali zadržavamo pravo na iste.. Kategorizacija hotela odgovara službenoj hotelskoj kategorizaciji zemlje u koju se putuje i može biti različita od europskih standarda.

Program

Dan 1Dolazak u Antaliju

Let za Antaliju. Vođe puta će Vam pružiti dobrodošlicu i odvesti Vas do hotela. Smještaj u Antaliji.

Dan 2Mevlana - Kapadokija

Putujemo do Konye, drevnog glavnog grada ranog srednjovjekovnog carstva Seldžuka koji je još uvijek mjesto hodočašća za mnoge religiozne Turke. Na tom mjestu se nalazi muzej Mevlana. Posjetit ćete slavni muzej Mevlana koji je mjesto osnivanja religijskog reda vrtećih derviša. Mevlana, današnji Muzej islamskih umjetnosti, je grobnica s blagom. Putovanje nastavljamo do Kapadokije uz noćenje u Kapadokiji.

Dan 3Goreme

UGöremu ćemo posjetiti crkve u pećinama ukrašene muralima Nacionalnog parka Göreme (Svjetska baština). Ovdje je priroda kreirala fantastični pejzaž koji se sastoji iz litica, sedrenih piramida i kupa – koje liče na ogromne mravinjake. Kasnije ćemo posjetiti Dolinu Simon, poznatiju i kao dolina redovnika ili dolina vilinskih dimnjaka. Zadivit će vas savršena kompozicija sedrenih kupa koje se protežu uvis 10 metara i stoje pojedinačno ili u manjim skupinama. Uchisaru (Pogled izvana) ćemo vidjeti prekrasan pejzaž sa neke od najviših sedrenih kupa. Popodne ćemo učiti o industriji pravljenja ćilima, i procesu od sirovina, svile i pamuka, do prekrasnih gotovih proizvoda. Konačno ćemo kratko prošetati krasnim Avanosom, poznatim po lončariji. Noćenje u Kapadokiji.

Dan 4Kamenolom sedre

Područje Kapadokije sliči fantastičnoj površini mjeseca, koju krase bizarni kamenolomi sedre, sa crkvama i stanovima izgrađenim u pećinama. Ovaj pejzaž je nastao djelovanjem vulkana, koji je oko sebe izbacio mase sedrenog pepela tokom učestalih erupcija. Atmosferskim utjecajimaje pejzaž podijeljen na segmentesa dubokim ispranim kanalima. Prvi stanovnici u 7. stoljeću su bili migranti u bijegu. Nakon njih su uslijedili redovnici, crkve, kapele, manastiri i posjednici koji su se nastanili u mekanim nastambama od sedre. Noćenje u Kapadokiji. Tokom prve polovine dana ćete posjetiti ove znamenitosti, a tokom druge se možete
priključiti nekom od ponuđenih obilazaka.

Opcija:

1- Ortahisar, dolina ljubavnika i podzemni grad
2- Dolina Ihlarai podzemni grad (Prema lokaciji hotela i vremenskim uslovima, vodiči će ponuditi jednu od opcija za izlet)

Dan 5Sultanhanı – Antalija

Napuštamo Kapadokiju i krećemo prema Sultanhanı, poznatom karavanu Seldžuka. Potom nastavljamo kroz planine Taurus i vraćamo se u Antaliju, gdje ćemo provesti 3 noći. Noćenje na području Antalije.

Dan 6Antalija – Vodopadi Karpuzkladiran

Danas imate priliku da uživate u Antaliji, jednom od najljepših gradova na turskoj rivijeri. Ovdje ćete otkriti Munaru Yivli, simbol grada. Također ćete vidjeti toranj sa satom na Trgu Kalekapisi u sklopu stare gradske tvrđave. Tokom obilaska grada ćemo posjetiti radionicu nakita i posmatrati umjetnost pravljenja nakita. Također ćete vidjeti modni show visokokvalitetnih turskih proizvoda od kože. Konačno ćemo autobusom posjetiti vodopad Karpuzkladiran. Noćenje na području Antalije.

Dan 7Slobodno vrijeme ili učešće u fakultativnom izletu

SLOBODNO VRIJEME – ili prilika za učešće u fascinantnnom izletu. Noćenje na području Antalije.

Dan 8Povratni let

Prijevoz do aerodroma u Antaliji i Vaš povratni let kući.

Termini
Cijena po osobi u dvokrevetnoj sobi
Datum polaska: 04.03.2020

Cijena: 681,00 KM

Datum polaska: 18.03.2020

Cijena: 681,00 KM

Datum polaska: 01.04.2020

Cijena: 681,00 KM

Datum polaska: 15.04.2020

Cijena: 780,00 KM

Datum polaska: 22.06.2020

First minute cijena: 780,00 KM

Redovna cijena: 880.00 KM Doplata za jednokrevetnu sobu iznosi 205 KM.

Fakultativni izleti

Za realizaciju izleta potrebno minimum 10 osoba. Cijene fakultativnih izleta su informativne. Organizacija fakultativnih izleta, njihova cijena, sadržaji i izvedba je u nadležnosti partnerske agencije. 

 • Hamam (Turska kupelj): 35€
 • Turska večer u Kapadokiji : 45€
 • Dolina Ihlara i podzemni grad s ručkom: 55€ ili Ortahisar, Love Valley i podzemni grad s ručkom: 55€
 • Sema (ples derviša) u Kapadokiji: 20€
 • Izlet u Alanyu s ručkom: 45€
 • Jeep safari u Kapadokiji 50€
 • Vožnja balonom u Kapadokiji 225€
 • Ručak 15€
 • Lični troškovi
Mjesta koja ćete posjetiti

Konya, taj bivši glavni grad seldžučkog carstva je danas sedmi najveći grad po veličini. Simbol grada je samostan Mevlana ujedno i muzej islamske umjetnosti i trezor turske umjetnosti i obrta.

Kapadokija je remek-djelo, rezultat stvaranja prirode i čovjeka. Jedan od najneobičnijih prirodnih krajolika na svijetu. Skriva podzemne naseobine i jamske crkve u kojima su generacije kršćana tražile utočište i koje su danas pod zaštitom UNESCA kao kulturno nasljeđe od neprocjenjive vrijednosti. Područje Kapadokije uključuje centre: Urgup, Goreme, Avanos, Üçhisar, Derinkuyu, Kaymaklı i Ihlara. Procjenjuje se da u stijenama ima 3000 crkava u ovoj regiji, od kojih sve nisu otvorene za javnost. U regiji postoje stotine podzemnih gradova. Najimpresivnijih su Kaymaklı, koji ima 8 razina, te Derinkuyu koji seže sve do 55 metara u dubinu. Područje Kapadokije je također poznato po svom tkanju tepiha, vinima i prepoznatljivoj crvenoj keramici Avanos područja.

Göreme, grad čini, zajedno sa kamenim spomenicima, središte nacionalnog parka Göreme te je dio UNESCO-ve Svjetske kulturne baštine. Ovaj krajolik karakteriziraju neobični oblici stupova,obeliska i tornjeva koje su oblikovali pepeo i lava prije 2000 godina pri prvoj vulkanskoj erupciji. Ti oblici dosežu visine i do 40 metara.

Antalija, nalazi u podnožju planine Taurus i jedan je od najljepših gradova turske rivijere Ono što najviše privlači iz godine u godinu nove posjetitelje ovog mjesta jesu čudesne plaže, prirodne ljepote i brojni kulturni spomenici :Stara gradska jezgra Kaleici i jedan od najsačuvanijih kulturnih ostavština Hadrianova vrata, izgrađena još 130 pr. Kr.). Centar starog grada je rimsko pristanište, sada preuređen u marinu, oko koje se nalaze uske popločene uličice prepune kafića, suvenirnica i manjih hotela u kućama iz otomanskih vremena. Svojim položajem na mediteranskom moru turističko je i kulturno središte regije.

Galerija
en_USEnglish
en_USEnglish